KJNIŽEVNO VEČE ALEKSANDRA GATALICE

U organizaciji Gradske biblioteke Lajkovac, u utorak 2. aprila od 19 časova u velikoj sali Gradske kuće je književno veče Aleksandra Gatalice, na kome će biti predstavljen roman “Poslednji argonaut”.

Pored autora, o knjizi će govoriti Ana Stašević.

Aleksandar Gatalica je jedan od najznačajnijih književnika današnjice, dobitnik nagrade Ivo Andrić, nagrade Meša Selimović i mnogih drugih.Reč je o novom romanu autora koji je ovenčan ranijih godina najprestižnijom nagradom za književnost kod nas, NIN-ovom nagradom.

U novom romanu “Poslednji argonaut” (Službeni glasnik, Beograd, 2018), ostajući veran fantastičkom pismu, Aleksandar Gatalica u središte istraživanja stavlja pamćenje, sećanje…

“Roman “Poslednji argonaut” nastajao je četiri godine iz tog osećaja da više nemam gde da žurim, nastajao je polako, čini mi se bez ikakve veze s ovim svetom, iako nije baš sasvim tako. Kada sam ga završio shvatio sam da je na svoj način ovo najaktuelniji roman koji sam napisao. Roman “Poslednji argonaut” je onako, kako ja volim da pišem – luksuzan,” kaže autor.

Gataličine knjige su među najčitanijima u knjižarama i bibliotekama, pa se njegov novi roman smatra štivom koje ne bi trebalo da propuste svi ljubitelji dobre knjige.

Related posts