FUDBAL SE VRATIO U PEPELJEVAC

Prva prvenstvena urakmica na novoizgrađenom igralištu u Pepeljevcu, FK Pepeljevac – FK Banjani, završena je ubedljivom pobedom domaćina, rezultatom 3:0. Posle 30 godina, prva prvenstvena utakmica odigrana je na na novom, modernom igralištu, izgrađenom sredstvima opštinskog budžeta.

Poznato je koliko je fudbal značajna stvar u malim mestima i selima, gde su često utakmice lokalnih klubova jedina razonoda za sve žitelje, pa je tako ovog vikenda to bio veliki događaj za Pepeljevac. Domaćini su s radošću dočekali brojne goste iz lajkovačke opštine i okruženja.

Čitav događaj najbolje su ilustrovali gosti, FK Banjani:

“Motiv, želja, podrška koji su bili ogromni, vodili su FK Pepeljevac do zaslužene pobede nad našim timom… FK Pepeljevac-FK Banjani 3:0, na otvaranju prolećnog dela prvenstva ujedno i novog fudbalskog terena u Pepeljevcu. Dočekalo je naše momke jedna nezapamćena atmosfera, euforija je vladala tim mestom u blizini Lajkovca, veliki broj gledalaca, kamere, fotoreporteri … Domaćin je uradio, slobodno mogu reći, sve da se naš tim oseća ugodno, osim poraza, ali nam je donekle bila i čast da baš mi učestvujemo u tako jednom istorijskom trenutku. Na otvaranju utakmice fudbaleri oba tima su izveli decu na centar igrališta, kao u velikim utakmicama, par fotografija i utakmica počinje. Kao što sam naveo na početku, domaćin je na krilima svojih navijača krenuo furiozno, nisu se štedeli…”

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac prisustvovao je prvoj prvenstvenoj utakmici na novoizgrađenom terenu u Pepeljevcu i ovom prilikom rekao:

” Na veliko zadovoljstvo meštana Pepeljevca, a i svih nas Lajkovčana, FK Pepeljevac je konačno posle 30 godina dočekao da ima svoj fudbalski teren i da svi ovi momci koji su u klubu imaju prave uslove neophodne za najvažniju sporednu stvar na svetu, a to je fudbal. Ja im želim da čuvaju i neguju zajednički uloženi trud i rad uložen u ovaj fudbalski teren i da dospeju vremenom u viši rang takmičenja. Pepeljevac je jedno od večih sela u našoj opštini, koja dosta ulaže u sportsku infrastrukturu, kako u Lajkovcu, tako i na seoskom području. Mi smo već u fazi projektovanja jedne seoske kuće, koja će biti u sklopu ovog fudbalskog igrališta, nadamo se da ćemo već za jesenji deo prvenstva imati spremnu seosku kuću koju Pepeljevac dugo čeka. Svega ovoga nebi bilo da nema aktivnosti mesne zajednice i da nema predstavnika Pepeljevca koji vole fudbal i uporni su po svim ovim pitanjima, poput Ace Mešterovića, koji se istinski založio da sve ovo zaživi.Što se tiče opštine i opštinskog rukovodstva, svi oni će imati maksimalnu podršku, tako da se nadamo daljem boljitku i za Lajkovac i za Pepeljevac.”

Perica Grujičić, predsednik Opštinskog fudbalskog saveza, uručio je ovom prilikom domaćinima fudbalsku loptu, kao skroman i prigodan poklon u ime saveza.

U ekipi FK Pepeljevac je čak sedam standardnih igrača baš iz Pepeljevca i namera je da se intenzivno poradi na omladinskom pogonu kluba iz redova meštana.

Aleksandar Savković, predsednik FK Pepeljevac, koji na ovoj funkciji već 11 godina, rekao je da se klub prethodnih 30 godina mučio bez adekvatnog terena i da su konačno svi napori urodili plodom. Izrazio je zahvalnost opštinskom rukovodstvu i svima koji su dali doprinos na rešenju ovog problema. Savković optimistički najavljuje i izgradnju dugoočekivane seoske kuće, u sklopu koje će biti prostorije mesne zajednice, fudbalskog kluba, bifea i višenamenske seoske sale. Predsednik kluba kaže i da mladi u Pepeljevcu rado ostaju, kao i to da u selu ima puno dece kojima će ovaj teren mnogo značiti. Za prvu prvenstvenu utakmicu na novoizgrađenom terenu, organizator je decu pripremio majice kluba, kao i obilje balona.

Aca Mešterović, meštanin Pepeljevca i član Opštinskog veća, koji se maksimalno založio za sve ovo, bio je posebno vidno zadovoljan:

“Posle 30 godina muke i igranja na drugim terenima, uspeli smo da izgradimo ovaj teren i da na ovaj način malo oživimo selo. Ovaj teren i potom seoska kuća, znače puno selu, posebno mladima i deci. Sve su to mesta za okupljanje i društvenu aktivnost u selu.”

Prvoj utakmici na novom terenu prisustvovala je brojna publika, kao i veliki broj gostiju na proslavi koju su meštani ovom prilikom priredili.

Related posts