ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA ODBRANILE TROFEJ, PEHAR POBEDNIKA KUPA SRBIJE OSTAJE U LAJKOVCU

Odbojkašice Železničara odbranile su večeras titulu pobednika Kupa Srbije, pošto su u Lajkovcu u finalu posle 85 minuta igre pobedile Crvenu zvezdu sa 3:0 u setovima (25:22, 25:19, 25:21) i osvojila svoj drugi uzastopni trofej u Kupu.

Ovo je veliki događaj za Lajkovac i Lajkovčani su generalno izuzetno ponosni na uspeh odbojkašica Železničara. Lajkovac se i ovoga puta pokazao kao sjajan domaćin i odličan organizator finala Kupa Srbije.

I klub i publika su priželjkivali i očekivali odbranu titule, ali niko ni slutio nije da će se to dogoditi ovako ubedljivom pobedom.

Meč je trajao 85 minuta, a Železničar je nošen podrškom brojne publike, koja je Sportsku halu u Lajkovcu ispunila do poslednjeg mesta i vatreno navijala, došao do sigurne i ubedljive pobede i osvajanja pehara pobednika Kupa Srbije, koji ponovo ostaje u Lajkovcu.

Pobedničku ekipu Železničara predvodile su Jelena Oluić sa 13, Maja Savić sa 11 i Jelena Stanimirović sa 10 poena.
Za najkorisniju igračicu (MVP) finala i Kupa Srbije proglašena je primač Železničara Jelena Stanimirović.

Ovo je drugi uzastopni trofej za Lajkovčanke u istoriji i sportski događaj za istoriju Lajkovca.

Živorad Lazarević, predsednik kluba, neposredno nakon ponovnog osvajanja Kupa Srbije, rekao je da se oseća vrlo uzbuđeno i da mu je srce puno. U punom žaru slavlja, već razmišlja o novim uspesima kluba i napominje da je ambicija kluba i osvajanje prvenstva.

Related posts