U SUBOTU CENTRALNA DEŠAVANJA NA ŠTANDU TO OL

Turistička organizacija opštine Lajkovac, nakon prva dva izuzetno uspešna sajamska dana 41. Međunarodnog sajma turizma koji se upravo održava u Beogradu, tokom kojih su uspešno predstavljeni svi raspoloživi turistički resursi lajkovačke opštine, najavljuje za subotu 23. februar dešavanja centralnog dana ovogodišnjeg sajma. Treći, pretposlednji dan sajma za lajkovačku Turističku organizaciju rezervisan je, na zahtev posetilaca, za predstavljanje vodenica i svih manifestacija koje Turistička organizacija organizuje, prvenstveno na reci Kolubari, Toplici, ali i u Ćelijama i na svim drugim atraktivnim turističkim destinacijama lajkovačke opštine.

Milutin Ranković, direktor Turističke organizacije opštine Lajkovac, vidno je zadovoljan efektima prva dva dana sajma, tokom kojih je, pored svega uobičajenog, bitan akcenat bio i na promociji sporta u lajkovačkoj opštini, ali je kaže najveće interesovnje posetilaca štanda ubedljivo za vodenice ovog kraja. Sve vreme na lajkovačkom štandu, kažu, velika je gužva.

“Sutra se na štandu Turističke organizacije opštine Lajkovac očekuje bogat umetnički program: nastupiće muzički bend “Deda i unuk, Buca i Bogdan” sa svojim izuzetno svestranim repertoarom od evergrin do izabrane muzike, frulašica Biljana Paunović – nekadašnji prvak Srbije i drugi…Upućujem poziv svim Lajkovčanima i svima koji su zainteresovani da posete naš štand i proprate program koji će biti bogato osmišljen, sve u cilju što uspešnijeg predstavljanja turističke ponude lajkovačke opštine. Iskustvo prva dva dana sajma je definitivno potrvrdilo da je ubedljivo najveće interesovanje za vodenice našeg kraja i zato je dobro što će sutrašnji dan biti posvećen upravo njima, ali i svim drugim pratećim manifestacijama. Evo, danas i juče su na našem štandu bili mnogi, od aktuelne mis turizma Srbije Nađa Kljajić sa pratiljama, preko doajena novinarstva Miroslava Stefanovića, potom višedecenijskog voditelja TV Dnevnika Ivana Kriveca – koji je izražio želju da sa grupom iz Beograda već u aprilu poseti vodenice na Kolubari i Toplici. Na štandu je danas bio i Dragiša Sretenović, predstavnik porodice koja u svom vlasništvu više od dva veka ima vodenicu i valjaricu u Markovoj Crkvi, potom glumci Ljiljana Jakšić i Milan Milosavljević, klarinetista Petar Gojković koji je izveo prigodan program, naivni slikar Slobodan Topalović, predstavnici ambasade Rumunije, predstavnici lokalnih samouprava brojnih opština, poput predsednika opštine Vladimirci Milorada Milinkovića i drugih….

Sutra definitivno očekujemo najveću posetu, a i priredili smo i primeren prateći program, koji će nadam se biti po meri svih posetilaca i u službi promocije naše turističke ponude”, kaže Milutin Ranković, direktor Turističke organizacije opštine Lajkovac, uz opasku da je ovo svojevrsna pozivnica za Lajkovčane, da u subotu dođu na sajam i posete lajkovački štand u Hali 4.

Related posts