POSTAVLJENI ELEKTRONSKI TREPTAČI

Sredstvima od naplate saobraćajnih kazni, preko Programa opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja, tokom proteklog vikenda, na šest najfrekventnijih tačaka u centru Lajkovca postavljeni su takozvani elektronski treptači , odnosno upozorivači, u svrhu povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno dece na pešačkim prelazima.

Jedna od bitnih novina u efektnom radu Savetu za bezbednost saobraćaja jeste upravo to da su odvojena sredstva za kupovinu elektronskih treptača, koji koji su postavljeni na udarnim, najfrekventnijim pešačkim prelazima, kod Autobuske stanice i na putu do škole, tako da će ovi prelazi sa treptačima biti vidljivi i bitno doprineti bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.
Nenad Džajević, zamenik predsednika Opštine Lajkovac, povodom ove novine u saobraćajnoj signalizaciji u centru Lajkovca kaže:
“Elektronski treptači su postavljeni na šest kritičnih mesta, što će svakako dodatno poboljšati te prelaze i bezbednost na tim prelazima.To je dobar potez, prvenstveno zbog naših najmlađih sugrađana, koji su svakodnevno ugroženi. Glavna ulica je svakako najviše ugrožena i što se tiče frekventnosti saobraćaja i što se tiče prelazaka pešaka. To je sve tako, zato što je ta ulica državnog ranga, zapravo regionalna saobraćajnica, tako da mi tu nemamo mnogo prostora da reagujemo i uređujemo, ali na ovaj način svakako možemo da poboljšamo bezbednost učesnika u saobraćaju, posebno najmlađih.

Godišnjim Programom Saveta za bezbednost saobraćaja daje se značajan doprinos ovoj oblasti: postavljanje saobraćajne signalizacije, detektori brzine, pešačke staze, zaštitna ograda… a radi se i na tome da uskoro budu postavljene i kamere. Kamere su zapravo već trebale biti postavljene i ranije, ali malo sporije ide proces oko tehničke dokumentacije, pa ćemo svakako nastojati da to rešimo u ovoj godini i da blagovremeno odvojimo sredstva za postavljanje kamera na frekventnim deonicama, pre svega u glavnoj ulici.

Nadamo se, da ćemo upravo realizacijom Programa Saveta za bezbednost saobraćaja, ovim i sličnim merama doprineti povećanju bezbednosti učesnika u saobraćaju.”

Related posts