ELENA PIŠE O SRBIJI I LAJKOVCU

Ruska novinarka Elena Natikina godinama piše o našoj zemlji, a vrlo često o Lajkovcu,Kolubari, vodenicama, starim crkvama…

Još kada je imala 22 godine,o našoj zemlji nije znala puno a tada je radila za ženski časopis “Slavjanka” i “Pravoslavnu Moskvu”. Na izložbi Srpkih umetnika galeriji “Teatra dramskih umetnosti”u Moskvi 2010 godine upoznala vajara Milutina Rankovića,koji je sa svojim skulpturama i majstorskim časom, privukao pažnju moskovske javnosti, a bila je to i poslednja velika izložba tog tipa u ovoj sigurno najlepšoj savremenoj galeriji glavnog grada Rusije , jer je kasnije promenila izlagačku koncepciju.

Elena je sa još jednom koleginicom poželela da poseti atelje srpskog skulptora i uveri se kako nastaju majstorska dela.
“Očekivala sam da takav umetnik živi u dalekim gorama, izolovan od svakodnevnog života i stvara u prirodi i tišini, ali sam tada zatekla neku drugu vrstu bajke”.

Varošica,kraj Kolubare , vodenice, ali i prestoni Beograd,inspirisale su je da ponovo dolazi u Srbiju, kao i da otvori svoj portal “Lepota Balkana”, gde promoviše prirodne i kulturne znamenitosti naše zemle, pa i širih prostora bivše Jugoslavije, gde je Lajkovac našao svoje mesto.

Related posts