ASFALTIRAN PUT KROZ RADOVANČEVIĆE

Asfaltiran je i put kroz Radovančeviće u dužini od pola kilometra. Put kroz Radovančeviće je svojevrsni granični put između Lajkovca i Jabučja. Asfaltiranjem ove deonice rešeni su dosadašnji problemi meštana u vreme padavina i omogućena lakša i kvalitetnija saobraćajna veza meštana Šerinke i Sela Lajkovca sa centrom Lajkovca.

Prilikom asfaltiranja puta kroz Radovančeviće, poslednje asfaltirane deonice u ovoj godini, od ukupno 12 kilometara novog asfalta na području lajkovačke opštine, predsednik Andrija Živković je rekao:

“Na naše veliko zadovoljstvo i na zadovoljstvo meštana koji gravitiraju ovom delu Lajkovca, završavamo konačno sanaciju lokalnih puteva na teritoriji lajkovačke opštine planiranih za 2018. – tu godinu. Ovo je i poslednja deonica urađena u ovoj godini, u dužini od pola kilometra.

Ovo je važna saobraćajna deonica, koja povezuje deo Jabučja poznatiji kao Šerinka i Selo Lajkovac sa samim Lajkovcem. Upravo ova saobraćajnica izlazi na regionalni put koji spaja Lajkovac i Jabučje, tako da će meštani koji gravitiraju ovom području moći bezbedno i nesmetano da koriste ovu deonicu koja je bila posebno kritična u jesenjem i zimskom periodu. U vreme padavina, ova deonica bila je gotovo neprohodna, jer ima veliki uspon. Uz asfalt koji je urađen u dužini od 500 metara, urađeni su i kanali obostrano na ovoj potezu, tako da u budućem periodu neće imati problema na ovoj deonici.

Ovim smo upotpunili i ovaj deo Lajkovca i sa ovom ulicom zaokružujemo planirane aktivnosti, što se tiče asfalta za ovu kalendarsku godinu, u kojo je na teritoriji lajkovačke opštine urađeno 12 novih kilometara asfalta.”

Related posts