POZIV ZA RADIONICE NA “VALJEVSKIM FILMSKIM SUSRETIMA”

U okviru ovogišnjeg izdanja „Valjevskih filmskih susreta“, koji se održavaju od 13. do 16. decmbra, biće organizovane dve filmske radionice za osnovce i srednjoškolce.

Zainteresovani osnovci, učenici od petog do osmog razreda, imaće priliku da učestvuju u edukativnoj radionici pod nazivom „Mali film“. Cilj radionice je popularizacija filmske umetnosti kod najmlađih kroz praktične vežbe i igre koje će za rezultat imati kratko filmsko ostvarenje koje će biti prikazano na završnoj večeri festivala. „Mali film“ drugi put zaredom u sklopu ovog festivala priređuje organizacija „Filmkultura“ u saradnji sa Valjevskom kulturnom mrežom (VAKUM).

Srednjoškolci će moći da učestvuju u radionici animiranog filma koju će voditi Nikola Majdak junior i Ana Nedeljković. Kratkometražni animirani filmovi iza kojih stoji ovaj nagrađivani autorski tandem, naslovi „Rabittland“ i „Neputovanja“, imali su svoje premijere na čuvenom „Berlinskom filmskom festivalu“. Za film „Rabittland“ Nikola Majdak junior je na ovom festivalu nagrađen Kristalnim medvedom.

Rok za prijavu na obe radionice je 1. decembar, a zainteresovani mogu poslati svoje prijave na vakum.valjevo@gmail.com. Broj mesta je ograničen, a učešće besplatno.

Related posts