POZORIŠNA PREDSTAVA „KOD ŠEJTANA”

U ponedeljak 19. novembra u Lajkovcu je na repertoaru pozorišna predstava „KOD ŠEJTANA ILI JEDNA DOBRA ŽENA“.

Predstava lazarevačkog “Puls teatra” „KOD ŠEJTANA ILI JEDNA DOBRA ŽENA“je u 19:30 ćasova u višenamenskoj sali bioskopa KC „Hadži Ruvim“ Lajkovac.

„Kod šejtana ili jedna dobra žena“ Sanje Savić je priča o trpljenju i pokušaju pobune protiv njega.

Ovo je priča o samooslobađanju jedne žene, koje je došlo prekasno u njenom životu da bi uspelo.

Ovo je priča o prostoru i vremenu koji su samo naizgled sadašnji i savremeni ali koji ispod maske pseudomodernosti i dalje kriju duboko tradicionalne, ritualne i mizogine uloge koje su u životu dodeljene ženama.

Ova drama je pasija jedne žene koja više ne može da izdrži besmisao i neljubav u kojima je njena svakodnevica ogrezla.
Ova drama je hronologija stradanja glavne junakinje kroz koje ona ipak uspeva da bar donekle povrati elemente svog dostojanstva i integriteta.

Ova drama je upozorenje da ne okrećemo glavu od nekih tihih patnji koje se oko nas dešavaju jer u tim patnjama možda gasnu plamenovi nekih vrlo vrednih i dragocenih života.

Ova drama je posveta svim ženama koje su imale darove, snove i nadanja i nikada im se ni iz daleka nisu približile zato što im niko nije dao podršku i ohrabrio ih da iskorače u nepoznato.

Život glavne junakinje, Božane, kao da nikada nije ni počeo….dešavao se u bolnom amalgamu dužnosti i neostvarenih snova.
Ipak, ti Božanini snovi, u potaji sanjani, nose u sebi lepotu i potresnost zbog kojih je vredelo o njima napraviti predstavu.

Related posts