NOVA ZAŠTITNA OGRADA NA NADVOŽNJAKU

Prva sedmica novembra 2018. – te godine, ostaće zapamćena po tome da je konačno zamenjena stara i odavno dotrajala zaštitna ograda na vrlo prometnom nadvožnjaku u Lajkovcu. Putari i vozači su imali običaj da kažu da je dosadašnja zaštitna ograda “partizanska”, uz opasku da je krajnje vreme da bude zamenjena. Em zub vremena, em česti udari automobila u nju prilikom saobraćajnih nezgoda ili pokušaja vozača da izbegnu udes, učinili su da je njena zamena bila uistinu neophodna.

Radove na zameni zaštitne ograde obavilo je JP “Putevi Srbije”.

Na potezu od NIS – ove benzinske pumpe u centru Lajkovca preko nadvožnjaka prema Ćelijama, gde je uključenje na Ibarsku magistralu, u dužini od 800 metara, postavljena je nova savremena i potuno bezbedna zaštitna ograda. Nova zaštitna ograda na nadvošnjaku u Lajkovcu, svakako će bitno doprineti sigurnosti i bezbednosti učesnika u saobraćaju na ovoj izuzetno frekventnoj deonici.

Pitali smo nadležne u JP “Putevi Srbije” da li će i kada biti zamenjena i zaštitna ograda u Slovcu, gde je situacija gotovo identična. Rečeno je, da će i zaštitna ograda u Slovcu biti zamenjena, kada vremenski uslovi dozvole:
“JP “Putevi Srbije” obavilo je radove na postavljanju zaštitne ograde na nadvožnjaku u mestu Lajkovac na državnom putu I B reda broj 27, koji su završeni dana 07.11.2018. god.

Radovi na ostalim deonicama državnih puteva I i II reda, pa tako i u mestu Slovac će biti realizovani po odgovarajućoj dinamici, odnosno kada vremenski i drugi uslovi to dozvole, s obzirom da je od 1.11.2018.g. na snazi Zimsko održavanje puteva,” odgovorili su na novinarsko pitanje iz JP “Putevi Srbije”.

Nova zaštitna ograda na nadvožnjaku, između ostalog, ali za prvi utisak putnika u tranzitu i samih meštana prilično bitno, svakako je osvežila sliku ulaska i izlaska iz Lajkovca na ovom potezu.

Related posts