HRAMOVNA SLAVA

Svetom liturgijom, rezanjem slavskog kolača, svečanom litijom i slavskom trpezom, trpezom ljubavi koju su zajednički pripremili lajkovačka opština i vernici, Crkvena opština Lajkovac je uz prisustvo brojnih vernika i rukovodstva lajkovačke opštine dostojno obeležila svoju Hramovnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija.

Starešina crkve u Lajkovcu protojerej stavrofor o. Tomislav Matić sa sveštenicima lajkovačke crkve, ocem Tomislavom Cvetinovićem, ocem Milanom Vasiljevićem i prisutnim vernicima, dočekao je arhijerejskog namesnika tamnavskog i brojne goste.

Svetu liturgiju, uz sasluženje mesnih paroha i brojnih paroha iz okruženja, služio je namesnik tamnevski protojerej Staniša Đokić, koji je preneo blagoslov njegovog praosveštenstva episkopa valjevskog Milutina.

Hramovnu slavu svim građanima lajkovačke opštine čestitao je i predsednik opštine Andrija Živković, uz obećanje da će lokalna samouprava nastaviti da kontinuirano brine o crkvenim objektima na svom području.

Povodom Hramovne slave, dodeljene su brojne zahvalnice i četiri gramate vernicima i organizacijama zaslužnim za obavljanje verskog i crkvenog života Lajkovca.

Gramate je ručio namesnik tamnevski protojerej Staniša Đokić: Živoradu Lazareviću vlasnika preduzeća Iva Agrar d.o.o. Lajkovac, za višegodišnje nesebično darovanje lajkovačkoj crkvi; Milutinu Pavloviću iz Lazarevca, za besplatni, dugogodišnji, stručan i kvalitetan nadzor nad građevinskim radovima u crkvenoj porti; Miodragu Mariću, vlasniku preduzeća Ruška, za nesebično darovanje lajkovačkoj crkvi i Opštini Lajkovac za doprinos crkvi.

Related posts