POLJOPRIVREDNICI NA STUDIJSKOM PUTOVANJU U INOSTRANSTVU

Samo dan po održavanju velike stočarske manifestacije u Lajkovcu, 37. Izložbe priplodnih goveda simentalske rase, poljoprivrednici, poljoprivredni stručnjaci i predstavnici rukovodstva opštine Lajkovac, otputovali su na petodnevno studijsko putovanje u inostranstvo, koje je organizovano po prvi put nakon skoro dve decenije.

U pitanju je maršuta: ŠKOFJA LOKA – KOBARID – BIBIONE -TRST – PADOVA – VETURINI.

Studijsko putovanje iz oblasti poljoprivrede – poseta Sloveniji i Italiji, biće realizovana u periodu od 28. septembra do 1. oktobra.

Tokom studijskog putovanja planirara se obilazak poljoprivredne zadruge, mlekare, etno muzeja, poljoprivrednih gazdinstava koja se bave gajenjem goveda i preradom mleka, gajenjem svinja, gajenjem ovaca i preradom ovčje kože, obilazak vinarije…

Na studijsko putovanje otišlo je 26 osoba, uglavnom mladih poljoprivrednika, predstavnici opštinskog rukovodstva i ljudi koji se u lokalnoj samoupravi zaduženi upravo za poslove vezane za poljoprivredu.

Sredstva za realizaciju ovog studijskog putovanja obezbeđena su iz agrarnog opštinskog budžeta , u okviru podrške za sprovođenje poljoprivredne politike u lokalnoj zajednici.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac je ovim povodom naglasio, da opština Lajkovac iz godine u godinu nastavlja trend uvećanja budžeta za poljoprivredu, a da ga posebno raduje što će lajkovački poljoprivrednici, po prvi put nakon 20 godina, imati priliku da razmene iskustva i da vide kako se poljoprivredom bave razvijene zemlje EU.

Related posts