REZULTAT PRVE AKCIJE “ČEP ZA HENDIKEP”

U rasadniku cveća Petrovic – Vrtni centar u Jabučiju, u okviru akcije “Čep za hendikep”, sakupljeno je 29 kilograma čepova, potvrdila je za portal LAJKOVAC NA DLANU Ivana Spasojević iz Velikih Crljeni, pokretač akcije.

Prva lokacija ostavljanja čepova u prvoj akciji “Čep za hendikep” realizovanoj u lajkovačkoj opštini bila je upravo Rasadnik cveća Petrović u Jabučiju. Reč je o prikupljanju čepova od tvrde plastike koji se koriste za izradu ortopedskih pomagala.
Humanitarna akcija „Čep za hendikep“ otpočela je 7. decembra pretprošle godine.

Ivana Spasojević iz Velikih Crljeni, i sama osoba sa invaliditetom, inicijator je i aktivni učesnik akcije. Na njenu inicijativu u lazarevačkoj opštini na nekoliko lokacija građani mogu da ostavljaju prikupljene čepove, a Ivana je, kao i mnogi drugi učesnici ove akcije, za svoj trud dobila brojne zahvalnice i priznanja.

Sa upravo, na različitim lokacijama prikupljenom novom novom turom čepova od 131 kilograma, do sada je u okviru akcije sakupljeno 755 kilograma čepova, rezimirala je ponosno Ivana.

Akcijom “Čep za hendikep” do sada su ostvareni zapaženi rezultati, a akciji se pridružuje sve veći broj gradova i opština.

Related posts