OSVOJIO PRVO MESTO U KINI

U predvečerje svog 27. rođendana, Lajkovčanin Momčilo Aleksandrić, virtouz na gitari, osvojio je prvo mesto na prestižnom svetskom takmičenju u Kini, na Hong Kong Altamira International Guitar Competition.

Nastupu u Kini prethodio je svojevrsni desetodnevni trening u vidu serije ovdašnjih koncerata i privatnih nastupa, uključujući i nastup u Valjevu, koji su mu upriličili njegovi prijatelji i saradnici.Momčilo kaže, da bolji rođendanski poklon nije mogao poželeti i da će se iduće godine sa zadovoljstvom vratiti u Kinu da održi koncerte, koji su deo njegove nagrade upravo osvojene na ovom takmičenju.

Dosadašnje pobede izvojevao je mahom na svojoj “srednjoškolskoj” gitari, a ovu u Kini na pozajmljenoj od svoje profesorke.
O ovom velikom muzičkom događaju, spektaklu koji su priredili organizatori i svojoj pobedi, Momčilo Aleksandrić za portal LAJKOVAC NA DLANU kaže:

“Osvojio sam prvo mesto u izuzetno teškoj konkurenciji na takmičenju u Hong Kongu . Na festivalu je bilo takmičara iz celog sveta, a najviše iz Azije gde je gitara u povoju, budući da u poslednje vreme njihovi takmičari osvajaju dosta nagrada na najprestižnijim svetskim festivalima, kakav je i Hong Kong.

Bilo je tri etape, četvorica takmicara u finalnoj etapi, svirao sam najbolje što sam mogao u tom trenutku i pobedio.
Deo nagrade su koncerti u Kini sledeće godine, čemu se najviše radujem. Ceo Festival je organizovan od strane Hong Kong Akademije za izvodjačke umetnosti i korporacije Altamira Gitare.

Festival je trajao 5 dana, od 10. do 14. jula. Za razliku od takmičenja u Majamiju gde sam bio treći i svirao na svojoj srednjoškolskoj gitari, u Hong Kongu sam svirao na odličnom instrumentu, koji mi je za tu priliku pozajmila moja profesorka Maja Radovanlija sa Univerziteta u Minesoti, kojoj dugujem neizmernu zahvalnost za svu podršku koju mi pruža.”

Related posts