POČINJU “MIŠIĆEVI DANI”

Manifestacija koja nosi ime vojvode Živojina Mišića, jednog od najvećih vojnih zapovednika u istoriji, održava se 22. put u Mionici, počinje 14. jula i trajaće do 21. jula i sadrži brojne događaje. Koncerti, književne večeri, sportska takmičenja, izložbe, varošarije, dečji maskenbal i filmske premijere očekuju posetioce “Mišićevih dana”.

Tokom manifestacije predviđeni su brojni programa na više lokacija, a najmasovniji događaji se održavaju kod spomenika srpskom vojskovođi u centru Mionice. Svečano otvaranje je planirano za subotu 14. jul, kada će koncerte održati Lena Kovačević i Viva vox. Za 16. jul je najavljen koncert grupe Legende, a za 18. jul koncert Amadeus benda. „Mišićevi dani“ biće zatvoreni 21. jula koncertom Marije Šerifović, nakon kojeg sledi veliki vatromet i spuštanje zavese na ovogodišnju tradicionalnu manifestaciju.

Svečano otvaranje – subota 14. jul:

17.00 – Polaganje venaca na trgu
17.30 – Poseta Rodnoj kući u Struganiku
19.30 – Otvaranje izložbe Slobodana Jevtića Pulike – “Odjek u svemiru”
20.00 – Svečano otvaranje Lena Kovačeveć Dodela Plaketa pripadnicima Vojske Srbije Slavne vojvode Mišić i Stepa“ – glumci Narodnog pozorišta Lepomir Ivković i Boško Puletić
21.00 – Koncert hora “VIVA VOX” na trgu

Related posts