DONACIJA “EUROPROMA” BOLNICI

Kompanija ” Europrom” je i ove godine pomogla nabavku uređaja za valjevsku bolnicu.

Najveći domaći trgovinski lanac “Europrom” i ove godine je opredelio sredstva za nabavku uređaja za Opštu bolnicu Valjevo. U ponedeljak je isporučena kardiološka sonda za ultrazvučni aparat, a uskoro će donirati i uređaje za Službu fizijatrije. PR kompanije “Europrom”, Bojana Perić, podsetila je da je protekle godine OB Valjevo donirana izoleta.

– Postoji jedna stara izreka da zdravlja nije sve, ali da je bez zdravlja sve ništa. “Europrom” je shvatio da ne može da utiče na zdravlje pojedinca, ali da kao društveno dogovorna firma svakako može i želi da uradi mnogo kada je u pitanju zdravstvo našeg grada kao i kvalitet tog zdravstva. Tako da smo se mi opredelili ne samo ove godine već i prethodnih da prioritet u našuim donacijama bude oblast zdravstva. “Europrom” od svog osnivanja potencira i neguje prave vrednosti, a zdravlje je naravno prioritet svih nas. Ovo je i način da kažemo veliko hvala svim našim sugrađanima koji nam poklanjaju poverenje već skoro tri decenije. Naš godišnji budžet namenjen donacijama koji iznosi nešto preko milion dinara u skladu sa našom poslovnom politikom doniramo za Opštu bolnicu za određene aparate ili njihove delove za koje dobijemo informaciju od predstvanika bolnice da su u tom trenutku neophodni. Prošle godine smo želeli da damo podršku malim, ali ogromnim borcima, prevremeno rođenim bebama i donirali smo izoletu. Ove godine smo takođe kroz razgovor sa predstavnicima bolnice dobili informaciju da je neophodna kardiološka sonda i na naše veliko zadovoljstvo ona je puštena u rad. Takođe, odlučili smo da službi Fizijatrije doniramo nekoliko aparata i tako za ovu godinu zaokružimo svoj doprinos u kvalitetu zdravstva u ovom regionu – zaključila je Bojana Perić, PR kompanije “Europrom”.

Dr Jovan Balinovac, kardiolog, se zahvalio kompaniji “Europrom” koja je prepoznala značaj i uradila veliku stvar ne samo za Valjevo već i sve okolne opštine jer je kardiološka sonda dostupna i na usluzi svima, a ovom prilikom on je pozvao i ostale društveno odgovorne firme i pojedince da slede njihov primer.

Služba kardiologije Opšte bolnice Valjevo među prvima u Srbiji je uvela u dijagnostičku proceduru i ultrazvučni kardiološki pregled. Dr Jovan Balinovac, navodi da je ultrazvučni pregled srca jedan od osnovnih dijagnostičkih metoda i njime se određuje veličina i snaga srca kao i stanje srčanih zalizaka i smatra ga jednim od važnijih pregleda kako bi se pravilno sagledalo stanje srčanog mišića.

– Osim ultrazvučne dijagnostike na aparatu se pomoću kardiološke sonde radi i metoda stres eho kardiografija pomoću koje se otkriva koronarna bolest. U ambulanti se ultrazvučnim aparatom i nekom od metoda pregleda preko dvadeset pacijenata dnevno, tako da je značaj ove nove sonde neprocenjiv. Radimo preglede kod bolesnika za koje znamo da imaju neku srčanu bolest kao i kod potencijalnih pacijenta za koje samo sumnajmo da imaju neko srčano oboljenje. Takođe, često radimo i onkološke pacijente kako bismo pomogli pri uključivanju onkološke terapije. Tako da je ovo praktično aparat koji se non stop koristi, osim sličnog aparata koji se nalazi na odeljenju koji je bio u službi stacioniranih pacijenata, ali nije bilo izvodljivo tu uslugu pružati ambulantnim pacijentima – navodi dr Balinovac, dodavši da što se tiče Kardiologije OB Valjevo imamo dobru opremu koju treba održavati i obnavljati.

– Potrebno je da se zanavljaju aparati redovno. Treba razmišljati o nabavci novih EKG aparata, kao i proširenje usluga holterom pritiska. Sve ovo što imamo treba obnavljati, ali i nabavljati novo jer smo i kadrovski ojačani. Imamo planova da u Angiosali uradiomo nove metode. Želimo i da nabavimo još kvalitetniji ergo test za metodu ergospirometriju. Za jedan svakodnevni rad mi imamo dovoljno opreme, samo je treba dobro održavati – zadovoljan je dr Balinovac, kardiolog, šef Koronarne jedinice.

Related posts