“BITI ILI NE BITI”

Prošlonedeljna pobeda u Valjevu donela je puno optimizma kolektivu Železničara i ljubiteljima fudbala u Lajkovcu, ali prvi težak korak do opstanka u Srpskoj ligi Zapad vodi preko lidera prvenstva. U nedelju 13. maja od 16.30 Želja dočekuje Slogu iz Požege. Šef stručnog štaba Zoran Vujičić nada se da će, posle veliki problema u sastavljanju tima, napokon imati na raspolaganju većinu fudbalera i najavljuje da će njegova ekipa protiv Sloge ići na pobedu. S druge strane, Sloga i Zlatibor vode „mrtvu trku“ za prvo mesto i retko se dešava da kiksiraju, a Želji će u neizvesnoj završnici prvenstva svaki bod biti dragocen.

Posle 27 kola Železničar je napokon, bar trenutno, iznad famozne crte za ispadanje iz lige (četiri kluba). Na 14. mestu ima 26 bodova, slede FAP i Karađorđe sa istim brojem bodova, dok kragujevačka Šumadija na 17. poziciji ima dva boda manje. Užičko Jedinstvo na poslednjem mestu ima samo 14 bodova.

U 25. kolu Zone Drina Zadrugar igra u Sovljaku, protiv tima koji je na poslednjem mestu lige sa samo šest bodova. Meč se takođe igra u nedelju od 16.30 sati. Zadrugar je u sredini tabele (deveti) sa 33 boda, tako da može rasterećno igrati do kraja prvenstva i svaka utakmica je stvar dokazivanja i prestiža, naravno i ostvarivanja što boljeg plasmana.

Related posts