IZNAD FAMOZNE CRTE

Uprava FK “Železničar” poručuje: “Nakon, možemo slobodno reći herojske pobede naših fudbalera u duelu sa komšijama iz Valjeva – ekipom Buducnost Krušika, očekuje nas još teži meć. Na stadion iznad lajkovačke pruge dolazi ekipa Sloge iz Požege, koja je trenutno vodeća ekipa u prvenstvu. Mozda i najteža utakmica za naš klub u borbi za opstanak. Pozivamo sve sugradjane, bivše igrače kao i sve ljude kojima je Železnicar u srcu da u nedelju 13.- og maja ispune tribine našeg stadiona i podrže naše fudbalere! Početak utakmice u 16:30 časova.”

Imajući u vidu veliku rezultatsku krizu Valjevaca, kao i neke ranije pobede u međusobnim susretima, priželjkivalo se da Železničar može uzeti sva tri boda na gostovanju u Valjevu. To se i desilo: Budućnost Krušik je savladana sa 1:0, a ta tri boda koja daju veliko ohrabrenje u borbi za opstanak. Jedini pogodak postigao je Stanković u 37. minutu iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, jer je golman domaćih Ranković srušio Ristića na desetak metara od gola. Bio je ovo jedan od retkih napada lajkovčana, ali vredan sva tri boda. Valjevci su u drugom poluvremenu organizovali bezbroj napada, stvorili dosta šansi, dva puta pogodili prečku, ali je realizacija očigledno velika boljka Budućnost- Krušika. I golman želje Vujičić bio je na visini zadatka i jedan od junaka pobede.

U Valjevu su za Železničar igrali: Vujičić, Terzin, Stojković, Šalipur, Čolović, Nedeljković, Ilić, Pavlović, (od 46. Milanović), Ristić, Arsić (od 57. Marjanović), Stanković (od 70. Simić).

Posle 27 kola Železničar je napokon, bar trenutno, iznad famozne crte za ispadanje iz lige (četiri kluba). Na 14. mestu ima 26 bodova, slede FAP i Karađorđe sa istim brojem bodova, dok kragujevačka Šumadija na 17. poziciji ima dva boda manje. Užičko Jedinstvo na poslednjem mestu ima samo 14 bodova. Međutim, u sledećem kolu, koje se igra u nedelju 13. maja, Želja dočekuje lidera iz Požege. S obzirom da Sloga i Zlatibor vode „mrtvu trku“ za prvo mesto, retko se dešava da kiksiraju, a s druge strane Želji će u neizvesnoj završnici prvenstva svaki bod biti dragocen. Šef stručnog štaba Zoran Vujičić nada se da će, posle veliki problema u sastavljanju tima, napokon imati na raspolaganju većinu fudbalera i najavljuje da će njegova ekipa protiv Sloge ići na pobedu.

Related posts