ŠESTI RAKOVIČKI KARNEVAL

U Rakovici uveliko traju pripreme za šesti međunarodni Rakovički karneval. Ovogodišnji karneval trajaće dva dana, 14. i 15. aprila, a karnevalske grupe će tradicionalno prodefilovati delom ulice Patrijarha Joanikija na Vidikovcu.

Prvog dana (subota 14. april), planirano je održavanje dečije karnevalske povorke. Tog dana od 15 časova, karnevalskom trasom prodefilovaće više od 50 karnevalskih grupa rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola. Tog dana će žiri birati najbolje karnevalske grupe koje će predstavljati Opštinu Rakovica na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

Drugog dana (nedelja 15. april), od 12 časova održaće se Međunarodni karneval, kada će prodefilovati više od 50 grupa iz zemlje i inostranstva.

Gosti rakovičkog karnevala tradicionalno će biti grupe iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Rusije, i Venecije, drugi put će nastupiti karnevalska grupa iz Arube. Prvi put na Rakovičkom karnevalu će nastupiti karnevalske grupe iz Kipra i Bolivije, dok će karnevalsku grupu imati i Ambasada Malezije u Beogradu. Uvaženi gosti Rakovičkog karnevala i ove godine tradicionalno će biti predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova gde je Rakovica dugogodišnji član. Delegaciju FECC-a, tokom posete Rakovičkom karnevalu i ove godine će predvoditi predsednik te organizacije Holanđanin Henri van der Kron.

Na karnevalu u Rakovici učestvuju dve grupe iz lajkovačkog „Leptirića“: starija mešovita grupa i vasitačice Jasmina Petrović i Milica Marković – spremile su kostime i igraće ‘Ples pingvina’, a predškolska grupa i vaspitačice Jovanka Radovanović i Dragana Tufegdžić spremile su karnevalsku tačku ‘Maša i meda’.

Karneval je revijalnog karaktera, a “Leptirić” nastupa od samog početka , dakle ovo je šesto učešće lajkovačkih mališana na međunarodnom karnevalu u Rakovici.

Related posts