POZORIŠNA PREDSTAVA “NEZVANI GOST”

U utorak 27. marta od 19 časova, u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, u svečanoj sali Gradske kuće u Lajkovcu biće odigrana pozorišna predstava “Nezvani gost”, setna komedija praćena pevanjem u izvođenju Balkanske pozorišne grupe ARA i glumaca Snežane Knežević, Katarine Radovanović i Fuada Tabučića.

Predstava je deo projekta Udruženja građana “Kreativa plus”, pod nazivom “Slike u teatru – tetar na slici”.

Ova scenska igra je uspela da na komičan i originalan način gađa u suštinu muško-ženskog odnosa, koja je uvek neiscrpna tema u umetnosti.

“U našoj priči se susreću pomalo neobrazovana glumica, model i sa vremena na vreme prostitutka i nadahnuti pisac, uzoran građanin. Glavni sukob drame nam se otkriva na samom početku komada. Naš nadareni pisac prijavljuje svoju neobičnu komšinicu nadstojniku zgrade u kojoj žive zbog nemoralnog ponašanja. Revoltirana ovim činom, zbog kojeg je izbačena na ulicu, neobična komšinica odlazi pravo na vrata našeg pisca. Pošto su veoma različiti i dolaze iz potpuno različitih svetova, boravak u jednom prostoru dovodi do niza komičnih situacija. I kako to obično biva, različitost uvek dovodi do ljubavnih varnica i tu se rađa strast čija tenzija povećava komičnost sve do kraja. Time što se oni pronađu, zavole, dogovore da izvrše samoubistvo, pa to ne učine, njihova nesposobnost funkcionisanja jedno bez drugog, daje jedno optimistično gledanje na temu koja sama po sebi preti da lako ode u socijalnu drama baziranu na trilerskom zapletu. Drama dobija na vedrini, i ma koliko da se bavi ozbiljnim temama, i društveno je kritična. Na kraju, mi gledamo dvoje ljudi ozbiljno povređenih u životu kako jedno na drugo deluju kao melem. Idealna ljubavna kombinacija-početa svađom i predrasudama.”
Igraju: Snežana Knežević, Fuad Tabučić, Katarina Radovanović

Režija: Fuad Tabučić

Related posts