PREDSTAVNICI ZA SVET IZABRANI U LAJKOVCU

Srbija je dobila nove šampione države u tri starosne kategorije: omladinskoj, starijoj omladinskoj i seniorskoj. Seniorski šampionski par su Jovan Ratković – Ana Dedović iz beogradskog Plesnog kluba “Beodance”, a njihovi parovi su osvojili i drugo i treće mesto, čime su potvrdili dominaciju u seniorskoj konkurenciji. Iz istog kluba su i pobednici u starijoj omladinskoj kategoriji: Sava Andrić i Maša Radulović. Prvaci u omladinskoj kategoriji su Nikola Popović i Andrea Savanović iz Plesnog kluba “Aurora” Beograd.

Pored državnog prvenstva, u istom danu održana je Super liga i Kup Srbije. Izdvajamo da su pobednici Kupa Srbije kod pionira Uroš Ranđelović i Emilija Startseva iz PK “Vojvodina dens” Novi Sad, dok je kod mlađih omladinaca pobednički par Đorđe Smiljanić – Milica Dakić iz PK “Best” Beograd. U kategoriji A i I seniora Super lige prvo mesto osvojio je par Bojan Lazareski – Karakatsanis Sarah-Diana, članovi PK “Spin” Beograd.

Takmičari su nastupili u prepunoj Hali sportova u Lajkovcu, održano je Prvenstvo Srbije u sportskom plesu-standardni plesovi, pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije i Opštine Lajkovac. Organizatori prvenstva su bili Plesni klub “RMP Kolubara” i Plesni savez Srbije. Ponovila se sjajna atmosfera i rekordan broj učesnika: klubova i takmičara.

Doprinos za takav ambijent imaju i predškolci Dečje ustanove “Leptirić”, koji su izveli koreografiju osmišljenu upravo za otvaranje plesnog spektakla u Lajkovcu.

Plesni savez Srbije i Lajkovac su na najlepši način promovisali plesni sport. “U odnosu na prošlu godinu imali smo veći broj učesnika – 22 plesna kluba sa preko šest stotina takmičara. U večernjem delu takmičenja gledali smo najbolje plesne parove i formacije. Mi smo i kao organizatori i kao učesnici ovog plesnog spektakla zadovoljni brojem učesnika i kvalitetom, koji je nadmašio prošlogodišnji događaj u Lajkovcu. Kao klub sa tradicijom imali smo veći broj takmičara i bolje rezultate, naročito u mlađim kategorijama. U kategoriji plesnih latino formacija imamo tri prva, dva druga i jedno treće mesto. U najboljim plesnim parovima nismo direktno imali svoje predstavnike, ali zašto ne spomenuti one koji su u našem klubu proveli više od 10 godina, a sada zbog nastavka školovanja nastupaju za beogradske klubove. To su, pre svih, plesni par Simikić Nemanja i Tijana sa osvojenim drugim mestom na Državnom prvenstvu u kategoriji seniora i Marina Borozan, koja je sa svojim partnerom osvojila drugo mesto u prestižnoj seniorskoj latino kategoriji”, izjavio je Predrag Mićić u ime Studija RMP Kluba.

Related posts