PREDSTAVA “VREME ČASTI I PONOSA”

Pozorišna predstava „Vreme časti i ponosa“, u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” biće predstavljena lajkovačkoj publici u četvrtak 22. februaru 19:00 časova u Gradskoj kući.

Predstava “VREME ČASTI I PONOSA” hronološki prati razvoj velikog ratnog i ličnog prijateljstva dvojice gorostasa srpske istorije, Vojvode Živojina Mišića i Vojvode Stepe Stepanovića. Ponikli sa iste klase vojne akademije, svoje drugarstvo kroz najteže životne teškoće, pretvorili su u veliko lično prijateljstvo koje je trajalo, do kraja života! Predstava prati istorijske događaje o atentatu u Sarajevu, preko bitaka na Ceru i Kolubari, Golgota naroda i vojske tokom povlačenja preko Albanije, sve do proboja solunskog fronta, oslobađanja porobljene Otadžbine i stvaranja prve Jugoslavije. Istorijske ličnosti i ratne događaje nisu uvek procenjivali isto, ali im je ljubav prema narodu i Srbiji, kao i lični integritet uvek bio isti!

Igraju Boško Puletić kao Vojvoda Živojin Mišić i Lepomir Ivković kao Vojvoda Stepa Stepanović, glumci Narodnog pozorišta iz Beograda U ulozi Naratora pojavljuje se autor predstave dr. Mića Živojinović.

Related posts