ZAVRŠNICA TURNIRA

Na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu „Lajkovac 2018“, koji se u Hali sportova igra od 29. decembra, učestvuje ukupno 51 ekipa: po 10 u konkurenciji petlića i pionira, 4 kadetske, 8 kod omladinaca, 14 seniorskih i pet kod veterana. Kod petlića u finale se plasiralo ubsko „Jedinstvo“ pobedivši „La presing“ sa 3:0, koje će se sastati sa pobednikom meča „Radnički Valjevo“ – „Čili Vili“. Kod pionira u finalu će se satati dve valjevske ekipe: „Krušik Budućnost“ i „Senjak“. Krušikovci su pobedili „03 Lazarevac“ sa 1:0, dok je „Senjak“ savladao ekipu „Dosta 5“ sa 2:0. Kod kadeta, nakon razigravanja u jedinoj grupi od četiri ekipe, u polufinalu igraju: Lokomotiva – Ferit S i TEK Sloga – Forum Junajted.

U konkurenciji omladinaca postojale su dve grupe, tako da se u finalu sastaju prvoplasirani i drugoplasirani iz obe grupe. Parovi su: ubski „Močić turs“ – „Hidraulik sistem“ iz Mionice i domaći „Stefi“-„Auto plac DM“ Valjevo. U kategoriji veterana u polufinalu se sastaju prvoplasirani Frenki-alarm iz Valjeva i DSS Lajkovac, kao i prošlogodišnji pobednik valjevski „Kafe Vagon“ i lazarevačka ekipa „Voja desetka“.

Kod seniora je poznato pet učesnika četvrtfinala, dok će se četvrtfinalni parovi znati posle današnjih utakmica u grupi A, koje su, uz još jednu utakmicu veterana, jedine na programu 9. januara. U toj jakoj grupi vode valjevski sastav „Zoran Baljak“ (igrali finale na turniru u Lazarevcu kao „Va pak“) i prošlogodišnji pobednik „Vulkanizer Dimitrijević“ iz Slovca (kombinovani sastav igrača iz Obrenovca, Lazarevca i Beograda). Međutim, odlična ekipa „Futsal turnir“ iz Šapca danas igra dve utakmice: sa Valjevcima i ubskim timom „Školarac print“, koji takođe ima šanse da se plasira u četvrtfinale. U grupu B u četvrtfinale su se plasirali „STUR Bas i Foto Gama“ iz Uba, lazarevački „Nemanja 91“ (pobednik turnira u Lazarevcu) i „Auto plac DM“ iz Valjeva. U grupi V prvo mesto je pripalo valjevskoj ekipi „Damjan Dača Dragojlović“, a drugo timu „Inferno ST hrana Tufegdžić“ iz Šapca.

U sredu se igraju četvrtfinala seniora i polufinale kadeta. U petak je poolufinale omladinaca, veterana i seniora. U nedelju 14. januara igraju se finalne utakmice po svim kategorijama, uz nastupe kulturno-umetničkih društava „Hadži Ruvim“ i „Železničar“ i dodelu priznanja za najbolje sportiste, klubove i društva u 2017. godini.

Related posts