CRVENI METEO ALARM

Upozorenje za ekstremno visoke temperature:

U skladu sa izdatim upozorenjem Republičkog hidrometeorološkog zavoda, koje glasi „Da se danas (2.08.) do srede (9.08.), očekuju ekstermno visoke temperature i da će se kretati od 35 do 39 stepeni za vikend lokalno i oko 41 °C. Tople će biti i noći, u većini krajeva tropske, najniža temperatura iznad 20 °C. i da takve temperature mogu imati negativne posledice po život i zdravlje ljudi i izazvati požare na otvorenom prostoru , preduzeli smo sledeće mere:

U cilju sprečavanja pojave požara na otvorenom, apelovali smo preko lokalnih sredstava javnog informisanja da se građani pridržavaju propisa kojima se zabranjuje upotreba vatre na otvorenom, što podrazumeva zabranu paljenja trave, strnjike, komunalnog otpada, obala kraj nekategorisanih puteva, paljenje roštilja i sl.

Obezbedili smo cisterne sa vodom za piće, a sutra čemo ih i locirati na mestima gde je jača frekvencija ljudi, a o lokacijama gde se iste nalaze obavestiti građane putem sredstava javnog informisanja;

Eventualne kvarove na mreži i nestanak vode Komunalno preduzeće će o istom obaveštavati građane.

Takođe je na snazi stroga zabrana upotreba nenamenski vode za piće i to za zalivanje bašta,pranje kola, osveženje betona i sl.
Nadležna inspekcija vršiće pojačanu kontrolu sprovođenja zabrane.

Obavestili smo i zatražili od Doma zdravlja da ekipe zdravstvene službe u narednim danima pojačaju aktivnosti na obezbeđenju dovoljnog broja patronažnih ekipa.

Hitna služba radi 24 časa kao i do sada.

Uvezali smo  sve službe koje participiraju u navedenim aktivnostima i formirati manji operativni tim koji će koordinirati aktivnosti.

Za sve informacije u vezi preduzetih aktivnost,  kao i za ostale informacije u vezi najave na visoke temperature obratite se na kontakt telefone:    3433 371  i  063- 10 62 960
.

KOORDINATOR
ZA VANREDNE SITUACIJE

Branko  Ivanović

Related posts