RUSI DOLAZE

U petak 28. jula Rusko-srpski humanitarni  centar iz Niša u saradnji sa Srpskim spasilačkim timom iz Beograda održaće teorijsku i praktičnu obuku članova Štaba za vanredne situacije opštine Lajkovac.

Opština Lajkovac je prva lokalna samouprava u Srbiji u kojoj se ovakva vrsta obuke realizuje. Inače, Srpski spasilački tim već ima svoju hedinicu, formiranu među prvima u Srbiji.  Osim velike koristi za lokalni štab, biće ovo svojevrsni spektakl i za meštane, posebno praktični deo obuke.

Teorijski deo obuke na temu Prirodne katastrofe i sistemi zaštite i spasavanja biće održan u Gradskoj kući od 10-11:30 časova.

Praktični deo obuke , odnosno pokazna vežba spasavanja sa visina u urbanim sredinama, koju realizuje Rusko-srpski humanitarni  centar iz Niša u saradnji sa Srpskim spasilačkim timom iz Beograda, biće održana u starom silosu kod Autobuske stanice, u vremenu od 14-15:30 časova.

Po rečima Branka Ivanovića, koordinatora za vanredne situacije, članovi štaba opštine Lajkovac upoznaće se ovom prilikom sa radom i praktičnim iskustvima Rusko-srpskog humanitarnog  centra iz Niša u saradnji i Srpsog spasilačkog  tima iz Beograda.

Related posts