LEŽEĆI POLICAJCI

 

Ulica Kralja Petra Prvog u centru Lajkovca ovih dana bila je u žiži šire javnosti zbog požara u potkrovlju stambene zgrade, pa jedna lepa i korisna novina ostala u drugom planu.
Naime, postavljeni su “ležeći policajci” i to baš na najkritičnijoj deonici, gde vozači uglavnom nisu ni usporavali, niti se zaustavljali, uprkos uredno obeleženom pešačkom prelazu između dva bloka stambenih zgrada. Posebno brzo i bezobzirno vozači su tuda prolazili noću, uzgred ne propuštajući da zakače šaht koji se tu nalazi, što je pri punoj brzini stvaralo zaglušujuću buku. Bia je to velika opasnost za sve učesnike u saobraćaju, posebno pešake i to decu i starije sugrađane. Najteže su se snalazili učesnici u saobraćaju koji su u tranzitu, i vozači i pešaci, jer su očekivali veću saobraćajnu kulturu kroz centar varoši. Meštani su se toliko izveštili na ovom pešačkom prelazu, uz komentare, da bi lakše prešli ulicu na Terazijama.
Novopostavljeni “ležeći policajci” zasigurno će doprineti bezbednosti u saobraćaju. Ipak, ono što je primetno, čim pređu novopostavljenog “ležećeg policajca” vozači odmah dodaju gas, a pešaci su već krenuli da prelaze ulicu, tako da su pešaci još uvek ovde u opasnosti. Ima vozača koji ni ne primete, ili kasno primete da su postavljeni, tako da će svima trebati malo vremena d se naviknu i da pešaci uistinu budu bezbedni.
Ovo je vrlo prometna ulica, neobjašnjivo, vozači se tu često zaustavljaju kako bi se orijentisali gde se skreće za Ub, Valjevo ili Beograd, i nekako su uvek svi tu vozili neprimereno brzo i sumnuto. Valjda je tome došao kraj!?

Related posts