NOĆNI USPON NA ČOVKU

 

U saradnji sa Ekološkim pokretom Castrum brodare, planinari “Ćire”, uz učešće velikog broja meštana , realizovali su prošle noći uspon na Čovku.
Staza je bila duga 9 km, Čovka je na svega 272 mnv i naravno da nije reč o posebnom planinarskom podvigu, ali ova akcija ima posebnu dimenziju zbog masovnosti i strukture učesnika, pre svega učešća velikog broja dece i meštana. Planinari “Ćire” će kažu, kao i do sada staviti akcenat upravo na rad sa decom i omladinom.
Učesnici akcije išli su trasom od lovačke kuće na Vrače brdu do vrha Čovke, zatim do manastira Sv. Georgija, uključujući i povratak u lovačku kuću, gde je učesnike čekao gulaš pripremljen u kotliću. Time je realizovana još jedna uspešna akcija planinara i druženje u nešto drugačijim okolnostima.
Pored noćnog uspona na Čovku, tokom jula planinari “Ćire” bili su na Bukulji, a manji deo članstva boravio je u Poljskoj na Tatrama (peo se Rissi), kao i uspon na Djeravicu.
Planiran je i odlazak na republucku akciju na Povlen 29. jula kao i takmičenje u kuvanju kotlića 23. jula u Lajkovcu, u okviru manifestacije “Dani Lajkovca”.

Related posts