PLAMEN DO IKONE

 

Brojnu porodicu Živojinović, nakon ugašenog požara u centru Lajkovca, u sumrak, zatekli smo na okupu, vidno smireniju nakon dramatičnog požara koji je izbio u zajedničkoj prostoriji tik uz njihov stan.
Požar se brzo proširio na njihovu terasu i u samom stanu plamen se kažu zaustavio tik do ikone njihove krsne slave Sv. Pantelejmona. I dalje ni makac. Od uređene terase, ostalo je zgarište.
Požar u zajedničkoj prostoriji prva je primetila Teodora, koja je svoje dete poslala da što pre izađe iz zgrade i uzgred ubrzano alarmirala sve komšije.
Zanimljivo je, da je Teodorino dete bilo toliko prisebno i odgovorno, da je bez pogovora izašlo iz zgrade. Vatrogasce je pozvao stanar sa drugog sprata advokat Đurović, a pomoć je stigla blagovremeno: i vatrogasci i svi koji su se u okruženju zatekli.
Živojinovići kažu, da je prvobitni utisak bio da će izgoreti kompletan stan i veći deo zgrade. Sada kada sve rezimiraju, utisak im je, da se sve moglo završiti i gore. Iako će trebati dosta da se posledice požara saniraju, srećni su kažu što niko nije povređen.
U potkrovlju zgrade zatekli smo i par vatrogasaca, koji kontrolišu grede koje bi mogle još da tinjaju i ostala rizična mesta. Bili su iscrpljeni, garavi, ali vidno zadovoljni zbog uspešno ugašenog požara.

Related posts