REZIME URAĐENOG

Nakon isteka mandata, mr Suzana Žugić, direktorka lajkovačkog K.C. “Hadži Ruvim” organizovala je konferenciju za novinare na kojoj je rezimirala rezultate rada. Napomenula je da to duguje građanima, publici koja je sve to ispratila i saradnicima sa kojima su programi realizovani. Po svemu sudeći, odlazeća direktorka zahvalila se svima na saradnji i pobrojala ključne programe i aktivnosti, realizovane u prethodnom periodu.
Posebno je istakla rad dve amaterske sekcije: folklorne i hora, koje su imale brojne značajne nastupe širom Srbije i bez kojih se nije mogao zamisliti gotovo ni jedan važniji događaj u lajkovačkoj opštini.
Za vreme mandata organizovano je 28 koncerata, 71 pozorišna predstava, 26 izložbi, 22 promocije knjiga, 4 predavanja, brojne bioskopske projekcije, uključujući i ulične projekcije, posebno bioskop na otvorenom u seoskim sredinama. Tu su još i brojne druge aktivnosti: Zvono za Kolubaru, ploča Neši Raduloviću, Festival nauke, Dani Japana, Božićno darivanje, humanitarni koncerti, Ploča u Nepričavi, naučni skup povodom obeležavanja početka Prvog Sv. Rata, svečane akademije, likovne kolonije u saradnji sa Kancelarijom za mlade.
Direktorka je podvukla i saradnju sa Centrom za tražioce azila, nevladinim sektorom, lokalnom samoupravom, medijima, Kulturnim centrima u okruženju, školama, vrtićem, Crvenim krstom…..
Pomenuto je i aktivno učešće zaposlenih u pružanju pomoći tokom majskih poplava 2014. godine.
Poseban osvrt dat je na konferenciji za novinare na stanje zgrade u kojoj Kulturni centar funkcioniše. Urađeni su predračuni za postavljanje sedišta(obezbeđeno e 330 sedišta iz Dečjeg kulturnog centra iz Beograda) , grejanje , zamenu poda, krečenje galerije i prostorije gde vežba folklorna sekcija, za šta je obezbeđen novac rebalansom budžeta a radovi se očekuju u drugoj polovini godine.
Takođe je naglašeno, da je za funkcionisanje Kulturnog centra neophodno vratiti auto na korišćenje, koji je od posebnog značaja bio za funkcionisanje sekcija i realizovanje aktivnosti na seoskom području.
Na samom kraju konferencije za novinare, održane u prostorijama Kulturnog centra, mr Suzana Žugić zahvalila se saradnicima, ustanovama, lokalnoj samoupravi, medijima i pre svega publici koja je verno ispratila sve programe, dodavši da su vrata ove ustanove kulture bila širom otvorena za sve.

Pored izložbe Dragana Jerotijevića i Radovana Lazarevića 30. juna, mr Suzana Žugić je najavila i pripremljene programe za Gradsku slavu Ognjenu Mariju:
28.07. – koncerti: Nezvanična verzija, Teška industrija
29.07. – folklor, baletska sekcija, dečje predstave, koncerti Leontine i Balkanike
30.07. –koncert Saše Matića

 

Related posts