LAJKOVAC PO DRUGI PUT U NOĆI MUZEJA

Evropska Noć muzeja održava se 14. put u 30 država, u 120 gradova. Srbija će sa 250 događaja u 152 kulturne ustanove dati nemerljiv doprinos Noći muzeja sa bogatim programima u 44 grada. Posetioci će biti u prilici da prošetaju galerijama, muzejima i kulturnim ustanovama i da vide izložbe pripremljene za tu noć.

Srednja škola “17. septembar”se po drugi put pridružila obeležavanju Noći muzeja, pod sloganom “Učimo zajedno”. Osmislili su i pripremili bogatu izložbu učeničkih radova, uređaja i prezentacija.

“POZIVAMO UČENIKE I SVE GRAĐANE DA NAM SE PRIDRUŽE U PROSTORIJAMA SREDNJE ŠKOLE, u subotu 20. maja, od 17 do 23 časa!”-poručuju organizatori.

U Noći muzeja biće prikazana izložba uređaja, maturskih i drugih radova učenika koji obeležavaju: razvoj električnih svetiljki, od klasičnih sa volframovim vlaknom, preko neonskih, halogenih, ,,štedljivih“, do savremenih LED svetiljki; napredak radio-tehnike, od najstarijih “lampaških“ radio-prijemnika, preko tranzistorskih, do savremenih digitalnih; instrumenti za merenje električnih veličina; predmeti koji su rađeni na časovima mašinske prakse; mikroprocesorska dvozonska protivprovalna centrala i druga razvojna okruženja za mikrokontrolere; termometar za merenje temperature sa osam različitih mesta u realnom vremenu, koja se očitava na stranici školskog sajta; prikaz računara svih generacija, od prvog Pekoma 64 iz 1985. godine do današnjih; izložba uređaja koji su se ranije koristili u nastavi: episkop, grafoskop, kinoprojektor, dijaprojektor i dr. Takođe, predviđene su prezentacije radova  učenika u naučnim, recitatorskim, sportskim, istorijskim i drugim sekcijama.

 

Related posts