POSETA NOVOSADSKOM SAJMU POLJOPRIVREDE

Opština Lajkovac je i ove godine organizovala posetu Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji se održava od  13-19. maja.

Po tradiciji, poseta je organizovana na stočarski dan, pa je jutros u Novi Sad otputovalo sto lajkovačkih poljoprivrednika. Zajedno sa poljoprivrednicima na Novosadski sajam otišli su i predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa Andrijom Živkovićem, predsednikom opštine.

Za organizovanu posetu sajmu opredeljeno je iz opštinskog budžeta 200 000 dinara, što podrazumeva besplatan prevoz i besplatne ulaznice za posetioce, koji su danas otišli u Novi Sad.

Lajkovački stočari, inače višedecenijski favoriti, ni ove godine ne učestviju na Novosadskom sajmu.

84.Međunarodni poljoprivredni sajam koji se održava na Novosadskom sajmu od 13. do 19. maja je najveći sajamski događaj u Srbiji i jedan od najvećih u Evropi u oblasti poljoprivrede. Okuplja najznačajnije kompanije u agroindustriji, poljoprivrednoj proizvodnji, mehanizaciji, kao i najbolje u stočarstvu.

Nezaobilazno je mesto za poljoprivrednike i profesionalnu publiku kojoj je poljoprivreda fokus interesovanja. Postao je zaštitni znak Novosadskog sajma, najstarije sajamske kuće u Srbiji, ali i Novog Sada, kao i prestižno mesto za prezentaciju i razvoj agrobiznisa.

Related posts