ZADOVOLJSTVO REZULTATIMA, OSUDA PROTESTA

Rukovodstvo OO SNS Lajkovac , na današnjoj konferenciji za novinare, zahvalilo se svim građanima lajkovačke opštine koji su izašli na izbore i svojim glasom podržali kandidata Srpske Napredne Stranke Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.
Vladan Kostić, predsednik OO SNS na današnjoj konferenciji za novinare izrazio je zadovoljstvo postignutim izbornim rezultatima i osudio aktuelne proteste:
” Prema zvaničnim rezultatima, Vučić je ovde osvojio 4. 236 glasova, što čini 56,51 % biračkog tela lajkovačke opštine. Članovi biračkih odbora, ni na jednom od 35 biračkih mesta, nisu konstatovali nikakve nepravilnosti.
Izneo bih i podatak da naš Oštinski odbor ima 1. 100 čanova, a da je Aleksandar Vučić dobio četiti puta više glasova, koji govori dovoljno o čistoj i ubedljivoj pobedi. Sličan rezultat je ostvaren i na republičkom nivou.
O toku i regularnosti izbornog procesa govore uredno overeni zapisnici na svim biračkim mestima u Srbiji, kao i izveštaji domaćih i stranih posmatrača.
Zato, OO SNS Lajkovac nedvosmisleno osuđuje neosnovane proteste građana u nekim gradovima Srbije, podsticane i organizovane od onih kojima su građani na Srbije na izborima jasno rekli koliku podršku u ovom narodu uživaju,” izjavio je lider lajkovačkih naprednjaka na današnjoj konferenciji za novinare.
Prisutnim medijima obratio se i Andrija Živković, sekretar OO SNS Lajkovac, koji se zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore i ukazali poverenje Aleksandru Vučiću i jasno pokazali da veruju u politiku SNS, kako u lokalu, tako i na nivou Republike Srbije. Živković je naglasio i da je broj glasova osvojenih na ovim izborima za 300 glasova veći, nego na prethodnim izborima održanim u maju prošle godine. Podvukao je takođe, da je izbore iznela SNS sa koalicionim partnerima na lokalu, misleći pri toom na Pokret socijalista i SDPS, a da je izostala podrška SPS- koalicionog partnera na republičkom nivou. Iz tih razloga, rekao je Živković, ovaj rezultat dobija još više na značaju, jer je rezultat SNS i poverenja koje Aleksandar Vučić ima u narodu.
Andrija Živković je rekao, da SNS nastavlja sa radom i da očekuje ubedljiv rezultat i na predstojećim izborima za Mesne zajednice raspisanim za 28. maj.
Naglasio je i da je Aleksandar Vučić pobedio na svih 35 biračkih mesta u lajkovačkoj opštini, a da je na čak 25 biračkih mesta pobeda iznad 50% osvojenih glasova. “Pobeda Aleksandra Vučića je ubedljiva i nesporna, što podaci jasno pokazuju,” zaključio je Andrija Živković, rezimirajući izborne rezultate.
Na predsedničkim izborima održanim 2. aprila u opštini Lajkovac glasalo je 63,46% birača. Od 12.146 birača glasačko pravo iskoristilo je 7.708 birača.Ubedljivo najveći broj glasova dobio je Aleksandar Vučić – 4.236 ili 56,51 odsto.
Najbolje rezultate ostvarili su Mesni odbori SNS u Stepanju, Jabučje-Gornji kraj, Gaj, Viš,Selo Lajkovac 2 ,Bajevac 1… rečeno je na današnjoj konferenciji za medije OO SNS Lajkovac.

Related posts