BILBORD ZA ŠAMPIONKE DRŽAVE

 

Opština Lajkovac ima lepu i vrednu pažnje praksu, da sve važne momente bitne za život varoši proprati i naznači postavljanjem bilborda u glavnoj ulici. Zasluženo, bilbord su upravo dobile državne prvakinje, odbojkašice lajkovačke OŠ „Mile Dubljević.“
Nakon spektakularnog dočeka odbojkašica na dan osvajanja titule, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i zamenik predsednika Nenad Džajević organizovali su prijem za odbojkašice OŠ „Mile Dubljević“, državne prvakinje u odbojci, za profesore fizičkog vaspitanja Marka Ivkovića i Aleksandra Đukića i direktorku škole Nevenku Jevtić. Tom prilikom, šampionkama su uručeni prigodni skromni pokloni.
Pobeda na završnom turniru prvenstva Srbije za odbojkašice najveći je uspeh školskog sporta u istoriji Lajkovca. Mlade odbojkašice su na završnom turniru u Kladovu, bez izgubljenog seta, osvojile školsko prvenstvo Srbije i plasirale se na Evropsko školsko prvenstvo u Italiji. Za ovaj uspeh opština Lajkovac je devojčice nagradila patikama, a školu loptama. Obratio im se i čestitao u ime Opštine predsednik Andrija Živković, koji j epre stupanja na ovu funkciju bio njihov profesor: “Čestitam vam na istorijskom uspehu ne samo za vašu školu i opštinu Lajkovac, nego i za čitav Kolubarski okrug jer mislim da nijedna selekcija do sada nije postala prvak Srbije. Čestitam pre svega vama, ali i vašim profesorima, koji su podjednako zaslužni za veliki uspeh, Marku Ivkoviću i Aleksandru Đukiću. Posebno mi je drago što su oni moje bivše kolege, a i vi ste većinom bili moji učenici. Čast mi je što ste Lajkovac reprezentovali na dostojanstven način u Srbiji, a nadam se da će tako biti i na predstojećem evropskom prvenstvu. Zahvaljujem i direktorki škole Nevenki Jeftić na podršci odbojkaškoj selekciji i razvoju školskog sporta u našoj opštini. Opština je tu da vam pomogne, da pruži maksimalne uslove za dalji razvoj i afirmaciju. Svega ovoga ne bi bilo da nije razvoja odbojke poslednjih godina u Lajkovcu, za šta najviše možemo zahvaliti Ženskom odbojkaškom klubu „Železničar“ koji igra u Superligi, zbog čega je odbojka i postala toliko popularna. Znam da ćemo nastaviti sa takvim uspesima.”
Predsednik Živković se izvinio što su, zbog obaveza funkcionera, mlade odbojkašice i njihovi mentori čekali nekoliko dana na prijem.
Direktorka škole Nevenka Jevtić je istakla, da je ovo uspeh koji se retko dešava u malim mestima, da su devojčice naporno trenirale čak i kada nije bilo uslova za adekvatnu nastavu fizičkog vaspiitanja, a pogotovo sada kad postoje fantastični uslovi u Hali sportova.
Nastavnik Marko Ivković je objasnio kako je došlo do velikog uspeha:”Uspeh je stvarno veliki i rezultat je višegodišnjeg sistemskog rada. Pripremali smo za ovaj trenutak tri godine, devojčice koje su bile peti i šesti razred priključivali smo starijim devojčicama. One su napredovale treniranjem u odbojkaškom klubu, ali smo o njima vodili računa i u školi. Kada je došlo vreme da budu nosioci igre, one su već bile zrele odbojkašice, iako mlade, i osvojile su državno prvenstvo. Mnogo nam je značila podrška Opštine, direktorke škole, Sportskog saveza, svi su pomogli. Sve se to videlo kada smo se pojavili na prvenstvu, delovali smo najozbiljnije: dva nastavnika su vodila ekipu, imali smo najbolju opremu i dresove, druge ekipe su nas se pribojavale čim se pojavimo na parketu.”
Kapiten ekipe Anđela Mitrović, učenica VIII-3 odeljenja, u izjavi medijima rekla je, da je sve što se oko njih dešava skoro neverovatno, da im se poklanja ogromna pažnja, uz veliki uspeh koji su postigle – sve je predivno.
Odbojkašice OŠ “Mile Dubljević” u Kladovu su od 20. do 22. marta osvojile državno školsko prvenstvo, ubedljivo pobedivši u finalu ekipu osnovne škole iz Kikinde sa 2:0 (25:14 25:16)! Na putu do šampionske titule nisu izgubile ni set, što dovoljno govori o dominaciji devojčica iz Lajkovca, koje su ujedno talentovana generacija pionirki „Železničara“. Prethodno su u svojoj grupi lajkovačke odbojkašice ostvarile tri pobede. U odlučujućem meču za plasman u finale ubedljivo su savladale vršnjakinje iz Kleka rezultatom 2:0 (25:12 25:14).
Uspeh predstavlja rezultat dugogodišnjeg rada i razvoja odbojke u kolubarskoj varoši.

Related posts