MILICA ZAVETNICA U LAJKOVCU

“Čestitam odboru na velikom zalaganju za povratak suda u opštinu i beskompromisnoj borbi protiv daljeg razvlašćivanja Lajkovca”, rekla je Milica Đurđević portparol pokreta Zavetnici, prilikom sinoćne posete Lajkovcu.

S obzirom da Zavetnici nemaju svog predsedničkog kandidata, ovoga puta će kažu ostati po strani i neće podržati ni jednog kandidata.

Bilo je reči o saradnji sa Rusijom, izborima, vlasti i opoziciji..

Milica rekla, da se Srbiji ne nudi ništa novo, sem politike koja je vođena od 2000.godine pa do danas kroz vladavinu SNS.

Povodom posete portparola pokreta, oglasio se lajkovački odbor Zavetnika, saopštenjem koje prenosimo u celosti:

SAOPŠTENJE:

” Svedoci smo da je politika EU nema alternativu,koju zastupaju svi predsednički kandidati dovela narod na rub egzistencije. Setimo se prošlogodišnjih lokalnih izbora u Lajkovcu.Setimo se napada na Lajkovačke Zavetnike kada su odbili da podrže koaliciju okupljenu oko SPS,DS,DSS i SRS.

Tada su lajkovački Zavetnici rekli ,da nema podrške za one koji su imali šansu, kojima je narod u nekom ranijem periodu ukazao poverenje i koji su taj isti narod izneverili, kao i njihova očekivanja.Odbili smo da podržimo takvu koaliciju. Odbili smo da trgujemo sa onima sa kojima se i ideološki i u svakom drugom pogledu razlikujemo.Odbili smo da pozovemo naše glasače da podrže SRS.na ponovljenim izborima na jednom izbornom mestu.Odbili smo i saradnju i sa vladajućom koalicijom okupljenom oko SNS, jer blagonaklono gleda i ne reaguje na izmeštanje opštinskih institucija u nama susedne opštine.Epilog svega je poznat.Vlast u Lajkovcu je na veliko iznenađenje napravila SNS i SRS.iako su SPS,DS,DSS pozvali svoje glasače da glasaju za SRS.Ovo za nas lajkovačke Zavetnike i nije neko iznenađenje, jer nošeni pre svega ličnim interesima ,a potom i partijskim neki su spremni na razne kompromise.Sada posle ovakvog iskustva pitamo da li treba lajkovački Zavetnici da podrže predsedničke kandidate ovih partija,koji toliko liče jedan na drugog .Naš odgovor je NE.

NE kao što ih nismo ni tada podržali i bili u PRAVU.

I tada kao i sada pred narod se postavljao izbor većeg i manjeg zla.

Da li taj isti narod živi jedan promil bolje.Ne živi.

Kada je u pitanju dalji rad odbora u Lajkovcu, prioritet će biti zaustavljanje trenda izmeštanja institucija iz naše opštine kao očuvanje opštinskih  javnih preduzeća i radnih mesta naših sugrađana.”

Milica Đurđević u Lajkovcu, u ime Zavetnika, svoje izlaganje započela je pitanjem:

„Za koga glasati na predsedničkim izborima?“, vidim i čujem poštene ljude kako zabrinuto pitaju za savet, a potom je u pokušaju iznalaženja odgovora rekla:

“Zaslepljuju nas nedeljama unazad bljeskovi marketinških kampanja kao iz Las Vegasa. Upregnute su domaće i strane agenture, pripremljen je veliki novac, troši se nemilice kao da imamo naftne bušotine u Srbiji, a ne bušne džepove naroda.

Retko koji od kandidata je uopšte pročitao ustavna ovlašćenja Predsednika Republike, pa obećavaju, između ostalog – više parking mesta, uređene parkove za ljubimce, razne subvencije i dotacije, bolji život i srećne ljude…O državotvornim, nacionalnim, bezbednosnim, geopolitičkim, strateškim i suštinskim pitanjima – većina ni reč. Samo goli populizam i demagogija.

Kada je propadao režim Borisa Tadića SNS je postao sigurna kuća za dosovce. Udomiše Vesića, Trivanku, Čanka, Rasima, Zoranu, Draškoviće, Malija… Žuti su pali sa vlasti, ali im se kadar dobro drži. Na savetnike od Guzenabauera do Tonija Blera da ne trošim reči. Davno su Srbi rekli – “ Ko sa đavolom tikve sadi…“

Napadao nas je Vučić da smo neradnici, da slavimo poraz u Kosovskom boju, da smo izazvali Prvi svetski rat, da imamo palanački duh… Mislio je – ako u Srbima ugasi taj nacionalni ponos i Zapadu će milije biti, pa će nas ostaviti na miru, a njega na vlasti.

Zaboravio je jedno: Nikad politički Zapad nije dovoljno sit poniženja Srba i Srbije. Nemaju oni razumevanja ni za minimum srpskih interesa. Nismo mi za njih dobri kao država, već samo kao kolonija – antisrpska i antiruska. Nema kraja na putu Zapadnih ultimatuma. Kraj je naš nestanak.

Na sreću Zapada, lako su pronašli, kao i mnogo puta, one koji su spremni za šaku dolara da izdaju svoj narod i državu. Ti izvođači radova i produžene ruke pritisaka na Srbiju sve čine da se predstave kao nova lica srpske politike, a dobro ih pamtimo u starom odelu.

Ipak, odaju ih njihovi najbliži saradnici koji otvoreno govore da je u „Srebrenici bio genocid“, „da u NATO treba ući“, a „Kosovo priznati“.

Šta novi DOS može ponuditi Zapadu osim da mu bude još lojalniji, spremniji na ustupke, evrofanatičniji od aktuelne vlasti?! I naravno, ono što je najvažnije – antiruski opredeljen.

Nisu oni nikakva alternativa vlasti. Oni su alternativa Srbiji!

Po preporuci otporaša Srđe Popovića rugaju se državi i institucijama. Svi su tobože protiv stranačkog sistema, a imaju partijskog staža više nego pošten svet radnog.

Vlast koja godinama u medijima promoviše pojedince poput Zmaja od Šipova, nije ni mogla da dočeka drugu sudbinu nego da joj narod aplaudira kandidatu na belom konju i u belom odelu. Neko je dao život za ovu državu da bi je oni ismevali.

Mnogi su me ohrabrivali da nastupim na predsedničkim izborima, jer smatraju da je vreme za smenu političkih generacija i nova lica koja nisu učestovavala u partijskim sistemima tokom devedesetih i dvehiljaditih godina. Srbiji treba neko nov ko nije ispao iz tih starih šinjela.

Ulogu Predsednika Srbije posmatram veoma odgovorno. Ona je izraz državne ravnoteže i nacionalnog konsenzusa. Čast mi je što me sve veći broj ljudi vidi na takvom mestu.

Ipak, mi smo se uvek trudili da biramo bitke, a ne one nas. Ova predsednička trka nije naša. I veliki sportisti često preskoče neke turnire da bi se bolje spremili za naredne – njima važnije. Mi se pripremamo za predstojeće, po svemu sudeći vanredne, parlamentarne izbore.

Podršku pružam otvaranju tema poput Zakona o vojnoj neutralnosti, preisipitavanja puta u Evropsku uniju, definisanje nacionalne strategije, ali pre svega onima koji nadilaze nametnuti refenrendum „DOS ili SNS“. To su naši strateški partneri sa kojima vidim saradnju Zavetnika u budućnosti.

Ovo su oni dani kada se prepoznaju tragovi kao u snegu. Nakon predsedničkih izbora imaćemo jasniju sliku ko je opozicija vlasti, a ko opozicija državi.

Biću među ovim prvima. Verujem da mogu pobediti samo oni kojima su principi na prvom mestu, koji imaju dugoročnu politiku i jasan cilj!”-rekla je Milica Đurđević u Lajkovcu.

 

 

Related posts