PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI

Sinoć je Sportski savez Lajkovca u Hali sportova organizovao proglašenje najboljih sportista i sportskih kolektiva opštine Lajkovac u 2016. godini. Najbolja sportistkinja je Dragana Tomić, kapiten i najbolji igrač ženskog košarkaškog kluba „Železničar“, dok je najbolji sportista kapiten FK „Železničar“ Nemanja Radivojević. Godišnjim priznanjem za najbolji klub nagrađen je Košarkaški klub „Železničar“. U kategoriji najbolji kolektiv priznanje su dobili Planinarsko-smučarsko društvo Ćira i Moto klub TNT. Plakete su uručili predsednik opštine Andrija Živković, njegov zamenik Nenad DŽajević, predsednik Sportskog saveza Lajkovca Bojan Bogdanović, direktor Ustanove za sport i omladinu Nemanja Živković i predsednik ŽOK „Železničar“ Živorad Lazarević.
Dragana Tomić svojim iskustvom predvodi mlade košarkašice Železničara u drugoligaškom takmičenju, doprinoseći popularnosti ovog sporta među mladima. Interesantno je da je dve godine srednje škole završila u SAD i bila proglašena za najboljeg beka Severne Karoline, a zatim je bila kapiten ekipe na koledžu sve četiri godine, igrajući sa velikim uspehom. Nemanja Radivojević je u „Železničaru“ od sedme godine, posvetio je sebe fudbalu, iako još uvek mlad kapiten je srpskoligaša i najvećeg fudbalskog kluba u Lajkovcu. KK „Železničar“ sa velikim entuzijazmom neguje mušku i žensku košarku, radeći intenzivno i sa mlađim selekcijama. PSD „Ćira“ je iz godine u godinu sve aktivniji, organizujući brojne akcije, uključujući i puno dece u pešačenje i planinarenje. Moto klub TNT je postao prepoznatljiv po organizaciji humanitarnih akcija (svake godine dodeljuju paketiće deci u vrtiću) i organizaciji letnjeg bajkerskog kampa na Kolubari čime promovišu svoj kraj.
Govoreći o budžetskim podsticajima razvoju sporta, predsednik Opštine Andrija Živković je rekao:
-Opština Lajkovac je poslednjih godina postala prepoznatljiva u čitavoj Srbiji po ulaganju u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta. Krajem prošle godine započeta je izgradnja bazena, očekujemo uskoro potpuni završetak teniskih terena, gradi se novi fudbalski teren u Pepeljevcu, planirali smo za 2017. izgradnju terena sa veštačkom travom i atletskom stazom. Ove godine izdvojili smo 20 miliona dinara za rad sportskih klubova. Ulaganje u sport, kao i svako ulaganje u mlade, jeste ulaganje u budućnost. Ponosni smo na izgradnju sportske infrastukture i razvoj sporta u našoj opštini, rado ćemo nastaviti da na tome i ubuduće radimo – zaključio je Živković.
Predsednik Sportskog saveza Bojan Bogdanović izjavio je da su, osim sportskih rezultata i povećanog interesovanjem mladih za sport, pre svega zadovoljni sportskom infrastrukturom. Bogdanović je istakao da se Opština Lajkovac veoma odgovorno ponašala prema svojim građanima obezbeđujući im odlične uslove za bavljenje sportom. Sa novim teniskim terenima, budućim bazenom, Halom sportova, fudbalskim stadionom i pratećim terenima i sadržajima Lajkovac će dobiti vrhunski sportski kompleks. Sportski savez je svečanom dodelom godišnjih nagrada za sport i prigodnim koktelom obeležio pet godina postojanja.

Related posts