SAT PROGRAMIRANJA 2016

Srednja škola “17. Septembar” i ove godine obeležava veliki svetski događaj – Sat programiranja (Hour of Code), od 5 – 11. decembra .
“Na zvaničnom sajtu organizacije https://code.org pripremljen je materijal za učenike različitog uzrasta, od nižih do viših nivoa kvizova, u JavaScript kodu. Sastavljajući module i slike svojih omiljenih junaka, kroz igru deca mogu da upoznaju osnovne programske strukture i da ih tumače. Za decu starijeg uzrasta postoje viši kursevi u kojima mogu da upoznaju složene naredbe i njihovu praktičnu primenu, kao što su Računarska algebra, Informatika u nauci, Istraživačke kompjuterske nauke, Informatički principi nauke, istraživanje u Studiju programiranja i drugi. Za sve učenike koji savladaju kvizove u Satu programiranja omogućena je dodela sertifikata, kao potvrda uspešnosti i priznanje za učešće u događaju”, saznajemo od Miijane Petrović, profesorke programiranja lajkovačke srednje škole.

Predviđeno je učešće većine lajkovačkih srednjoškolaca, svih obrazovnih profila. Takođe, organizatori očekuju da im se se pridruže učenici iz O.š. “Mile Dubljević” iz Lajkovca. Organizatori se nadaju, da če kod mnogih uspeti da demistifikuju kodiranje i da pokažu da svako može da savlada osnove programiranja i da nadogradi svoju informatičku pismenost. Na raspolaganju učesnicima su i gostujući govornici na događaju, kao i pomoć zajednice za profesionalni razvoj po završetku manifestacije.

Related posts