STIGLA DVESTOTA BEBA VALJEVSKOG CENTRA ZA VANTELESNU OPLODNJU

Poslednjeg dana novembra u Sremskoj Mitrovici, svet su ugledali blizanci, devojčica i dečak, 199. i 200. beba koji su nastali pre devet meseci u Centru za vantelesnu oplodnju OB Valjevo. Pred četvrti rođendan Centra, 14. decembar, desio se i ovaj mali jubilej, rođenje dvestote bebe, koji se svakako očekivao do kraja godine.

Prošle godine su takođe krajem novembra rođene Valjevke, bliznakinje 99. i 100. beba. Početkom 2017. godine očekuje se rođenje bebe u Americi, iako je majka Amerikanka udata za čoveka sa ovih prostora, prema preporukama su se opredelili za naš centar i postaće roditelji.

U toku ove godine rođeno je još 14 malih Valjevaca nastalih u procesu u najmlađem Centru za vantelesnu oplodnju u sistemu državne zdravstvene zaštite.

Opština Lajkovac je jedna od lokalnih samouprava, koje su među prvima podržale osnivanje i rad  Centru za vantelesnu oplodnju OB Valjevo, a iz godine u godinu svojim Programom vantelesne oplodnje dala je značajan doprinos borbi za natalitet i to ne samo u svojoj opštini.  Parovi koji u Lajkovcu konkurišu za sredstva ovog programa mogu biti iz bilo kog mesta u Srbiji.

Related posts