ZAMAJAC RAZVOJA SA PISTE

Ako sve bude teklo po planu, važnu ulogu u privrednom i turističkom razvoju našeg kraja može da odigra Aerodrom „Valjevo” poznatiji kao Aerodrom „Divci”. Ideja nije nova, ali je upravo aktuelizovana. Reč je o ogromnom potencijalu, od kojeg svi u okruženju mogu imati velike koristi. GlavnI cilj i projekta je pretvaranja sportskog aerodroma u Divcima u putnički i privredni.Podsećamo, aerodrom se nalazi na svega 12 kilometara od Valjeva i samo 15 kilometara od Lajkovca.
Sa ciljem da se započne revitalizacija aerodroma, koji ima najbolju travnatu pistu u Srbiji, u Divcima je održan prvi konstruktivan sastanak gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, njegovih pomoćnika i saradnika sa predsednikom preduzeća „Aerodrom“ i direktorom Aero kluba „Valjevo” Miroslavom Maksimovićem, suvlasnicima firme za servisiranje sportiskih aviona i helikoptera „Aero 3 Aviation“ Jankom Bunčićem i Bratislavom Biončićem, kao i Miloradom Matićem, vlasnikom kompanije „Aero East Europe“ iz Kraljeva.
Izražena je puna spremnost za saradnju, a krajnji cilj je osposobljavanje aerodoroma u Divcima za međunarodne dolaske i polaske, dakle da se stvore svi uslovi da aerodorom bude potpuno funkcionalan za tzv. generalnu avijaciju. To znači, da će u Divce početi da sleću i iz njega poleću čarter letovi.
Divci bi mogli postati jedan od najfrekventnijih aerodroma tog tipa u regionu, jer poslovni i turistički svet vapi za oživljavanjem avio ruta. Aerodrom u Divcima je do sada sve vreme opstajao zahvaljujući grupi entuzijasta vezanim za Aero klub i ulaganjem njihovih ličnih finansijskih sredstava.
Aerodrom u Divcima u startu dobija prednost, jer će biti usko profilisan samo za letove sa malim brojem putnika, kojima će carina i pogranična policija biti na raspolaganju po zahtevu i neće biti čekanja.
Učesnici sastanka u prostorijama Aero kluba u Divcima oformili su radnu grupu, koja će se sastajati jednom mesečno po pitanju sagledavanja prvih rezultata, postavljanja novih ciljeva i zajedničkog rešavanja, kojima je Valjevo dalo punu podršku.

Related posts