U “KECU” 17 PUTNIKA

Milan P. (41) iz Šopića , u svom plavom „kecu“, vozio je čak 17 putnika! Neverovatnu scenu uočili su lajkovački policajci, koji nisu mogli da veruju svojim očima, da je u jedan automobil stalo toliko osoba. Vozač „keca“, koji je bio pijan i vozio bez vozačke dozvole, završio je u valjevskom zatvoru, jer nije imao da plati kaznu od 135.000 dinara.
Sve se odigrao u Ćelijama, na magistralnom putu Valjevo-Beograd. Pored lajkovačkih saobraćajaca, u jednom trenutku je prošao „kec“, sa otvorenim bunkerom, iz koga su virile glave dece. Policajci su u prvi mah bili šokirani scenom koju su videli, a nakon toga su krenuli u poteru za „kecom“. Kada su vozača ubrzo zaustavili , usledio je novi šok. Putnici krenuli da izlaze iz kola i lajkovački policajci su prebrojali tačno 17 osoba, bez vozača!
Vozač je, po skraćenom postupku, priveden Prekrašnom sudu u Valjevu, gde mu je izrečena jedinstvena novčana kazna od 135.000 dinara, a s obzirom na to da nije imao novca, kazna mu je zamenjena zatvorom.
Kazna od 100.000 dinara izrečena je zbog toga što nije imao vozačku dozvolu, kaznu od 25.000 dinara je dobio jer je vozio sa 1,58 promila alkohola u krvi, dok je sa 10.000 dinara kažnjen jer je u automobilu vozio 17 putnika, što je 13 putnika više od dozvoljenog broja. Inače. u pitanju je višestruki povratnik u vršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.
Vozač ’keca’, ima šestoro dece, a razvozio je goste sa svadbe svoga sina. Ovako nešto se ne pamti na putevima vljevskog kraja. Slučaj da u nekom vozilu, registrovanom za pet osoba, bude 18 putnika, nije, kažu, zabeležen ni na širim prostorima.

Related posts