ASFALTIRANJE U JABUČJU

Rukovodstvo opštine Lajkovac je danas obišlo radove u Jabučju na asfaltiranju deonice Žuto brdo- put za Saviće.U pitanju je deonica od 700 metara. Izvođač radova je lazarevačko preduzeće ”Kolubara građevinar”, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.
Predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković, prilikom obilaska radova je rekao, da se nastavlja sa planiranom realizacijom ugovora za ovu godinu, da je ovo jedna od pet planiranih deonica za ovu godinu u Jabučju (Šerinka, Donji kraj, Mirkovići-Gornji kraj i Viš) . Deonica koja je danas asfaltirana, put za Saviće, je izuzetno važna, jer spaja najkraćom putanjom potez od Donjeg kraja Jabučja-Žuto brdo sa centrom sela, što je pogodnost za đake i radnike koji će imati bolje i bezbednije uslove na putu koji svakodnevno koriste.
Jordan Ivanović, odbornik u SO-e Lajkovac je naglasio, da je spajanje Donjeg kraja i Gaja sa centrom sela velika pogodnost za stotinak tamošnjih domaćinstava i sve meštane Jabučja.
Narednih dana će otpočeti planirano asfaltiranje deonice u Višu, poslednjeg preostalog lokalnog nekategorisanog putnog pravca u Jabučju, planiranog za ovu godinu. Ukupna vrednost radova na ovih pet putnih pravaca u Jabučju je dvanaest miliona dinara.
Potom, u drugoj polovini godine, na red dolaze ostale Mesne zajednice u opštini Lajkovac, koje su ranijih godina zapostavljene, poput Bajevca, Ćelija, Stepanja…najavio je danas, predsednik Živković.

Related posts