REKORDNA AKCIJA

Redovna letnja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi , koja je danas, pod sloganom “Krv je lek koji nema alternativu”, realizovana u Lajkovcu, bila je rekordna, akciji se odazvalo preko sto davalaca. Za sve učesnike, organizatori su obezbedili poklon majice.
Transfuziomobil je bio parkiran na platou ispred hotela, u vremenu od9-15 sati.
Dušan Serafimović iz Instituta za transfuzijukrvi Beograd, za portal LAJKOVAC NA DLANU je rekao, da je reč o kapmpanji koju, Institut u saradnji lokalnim organizacijama Crvenog krsta već 12 godina organizuje po Srbiji i da ni ove godine nisu želeli da zaobiđu Lajkovac. Serafimović je naglasio, da je odziv današnjoj akciji bio odličan i da su građani Lajkovca još jednom pokazali visoku svest o potrebi i značaju davalaštva krvi , pa je današnja akcija rekordna u odnosu na sve realizovane u Lajkovcu. Bilo je i mladih učesnika, novih davalaca krvi, sve populacije su bile zastupljene i to je, kaže, najlepša slika koja može da se pošalje sa ove akcije, kao svojevrsna potvrda svesti o humanosti, koja je preko potrebna danas!
Lajkovčani su i danas bili na visini zadatka i potvrdili tradicionalno visok odziv ovom važnom vidu humanitarne aktivnosti.Sve vreme trajanja akcije, bio je prisutan veliki broj aktivista i volontera Crvenog krsta Lajkovac.

Related posts