7. TUCIJADA NA VRAČE BRDU

Uskršnja Tucijada, zvanično najmasovnije takmičenje u opštini Lajkovac, održaće se u ponedeljak 2. maja od 15.00 kod spomenika Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu u Ćelijama.
Svrha organizovanja uskršnje Tucijade je gajenje i očuvanje narodnih običaja, podsticanje zajedništva i humanosti, afirmacija turističkih i kulturnih vrednosti kao i prilika za promociju važnosti zaštite prirode. Manifestacija će biti održana uz podršku opštine Lajkovac, a saradnik na projektu biće Turistička organizacija opštine Lajkovac.
I ove godine su obezbeđene vredne nagrade: pobednik tucijade u konkurenciji seniora osvaja tablet marke Tesla M8 a pobednik u juniorskoj selekciji osvaja bicikl marke Shimano.
Sve potrebne informacije i ažuriranje obaveštenja posetioci mogu pronaći na Fejsbuk stranici ili profilu ‘Ekološki pokret Castrum Brodare’ ili se mogu informisati pozivanjem 064 23 14 115.
VAŽNA NAPOMENA!
Takmičarska jaja obezbeđuje organizator i učešće je besplatno za sve! U slučaju kiše takmičenja će biti održana jer je organizator obezbedio natkriven prostor!
PROGRAM MANIFESTACIJE (još uvek nije satnično definisan, može biti proširen jer se čeka potvrda od određenih potencijalnih učesnika)
· Pozdravni govori
· Nastup glumice Biljane Đurović (monodrama: Nadežda Petrović)
· Takmičenje za najtvrđe jaje (juniori)
· Takmičenje za najtvrđe jaje (seniori)
· Dečije igre
· Takmičenje u tradicionalnim igrama (nadvlačenje konopca; bacanje kamena sa ramena)
· Zabavno-muzički program

Ovogodišnji koordinator je Miodrag Marković, kontakt 064 23 14 115

Ekološki pokret “Castrum Brodare” osnovan je u julu 2009. godine u Ćelijama kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana čiji je cilj zalaganje za zaštitu i očuvanje zdrave životne sredine i stalna edukacija članstva u toj oblasti radi podizanja nivoa svesti o zaštiti životne sredine

Related posts