“LEPTIRIĆI” GOSTOVALI U ZRENJANINU

U organizaciji Predškolske ustanove Zrenjanin, u tamošnjem Kulturnom centru, održana je tradicionalna manifestacija “Smotra muzičkog dramskog stvaralaštva”. Mališani iz 15 zrenjaninskih vrtića prikazali su najzanimljivije programe koje su sa svojim vaspitačima kroz i igru i pesmu stvarali ove obrazovno-vaspitne godine. Specijalni i jedini gosti zrenjaninskih vršnjaka bila su deca iz naše Predškolske ustanove „Leptirić“. Publici se predstavila pripremna predškolska grupa koja je za „Groznicu Leptirićeve večeri“ osvojila prvu nagradu za najbolji performans na nedavnom Festivalu muzičkog stvaralaštva u Smederevu. Oduševljeni tim nastupom, kolege iz PU Zrenjanin pozvali su naš vrtić da učestvuje na njihovoj sjajnoj smotri.

Grupa je osvojila i nagradu za grupnu masku na Festivalu humora u Lazarevcu, a prošle godina pobedila na Festivalu tradicionalnih igara i modernog plesa u Paraćinu. Pripremali su ih vaspitači Dajana Tanić i Biljana Savković i pripravnik Gordana Selenić. Lajkovački mališani biće gosti i na Đurđevdanskom karnevalu, koji će 6. maja biti organizovan u Kragujevcu povodom Dana grada. Spremaju se i za Festival tradicionalnih igara i modernog plesa u Požarevcu, gde su prošle godine bili pobednici, a koji se održava 27. maja. Predstaviće se tačkom „Leptirićev let kroz Srbiju“, uz atraktivne kostime i muziku…

Učešće na festivalu je iskorišćeno da se deci organizuje mala ekskurzija: osim što su razgledali centar Zrenjanina, najvećeg grada u Banatu, uživali su i u specijalnom rezervatu prirode „Carska bara“.

Related posts