ČEKAJU SUBVENCIJE

Sva zaostala dugovanja iz prošle godine biće isplaćena poljoprivrednicima do kraja februara, saznajemo u Ministarstvu poljoprivrede
Više od polovine ratara očekuje pripadajućih im 6 000 dinara po hektaru, kao i zaostale subvencije poljoprivrednicima, posebno za nabavku mineralnih djubriva. Kolubarski poljoprivrednici sa nestrpljenjem očekuju ovaj novac, koji je po planiranoj dinamici, trebao biti isplaćen znatno ranije. Svakodnevni su pozivi i posete, ovim povodom, Poljoprivrednoj stručnoj službi u Valjevu, u pokušaju da dodju do neke konkretne informacije, saznajemo od saradnika ove službe.
Do problema u isplati subvencija je došlo zbog nedostatka novca, tvrde nadležni, uz obećanje, da će sve zaostale subvencije poljoprivrednicima biti isplaćene do kraja februara.
Podesćamo, poljoprivrednici su , sredinom prošle godine, imali na raspolaganju svega dva i po dana da se prijave za subvencije u ratarstvu ! Sa isplatom ovih subvencija se krenulo blagovremeno, ali se stalo, nakon isplate manje od polovine ostvarenih prava.Poljoprivrednici su na ova sredstva računali kao na potpuno sigurna i blagovremena.

S. Bilić

Related posts