POZORIŠNA PREDSTAVA POVODOM DANA VRTIĆA

Serijom lepih događaja PU “Leptirić” nastavlja obeležavanje Dan ustanove.

U četvrtak 17. oktobra od 10 časova u sali vrtića je pozorišna predstava za decu, povodom Dana ustanove.

Predstavu “Gde dobrota čuva krila” odigraće ovim svečanim povodom pred lajkovačkim mališanima glumice Katarina Vićentijević (u ulozi vile Bosiljke) i Angelina Lukić (u ulozi vile Žakline).

Predstava je po tekstu Katarine Vićentijević, koja se već uveliko dokazala u ovoj sferi stvaralaštva za decu, što je i očekivano, jer se kao glumica na pozorišnoj sceni odlično oseća i u očima dece direktno vidi magiju žive predstave.

Katarina i njena scenska koleginica Angelina Lukić, sa kojom često igra, barataju čarolijom kojom olako zadive mališane, prenesu ih očas posla u svet priče, bajke i mašte. Nema tog ogledala koje, ne samo deci, već i odraslima, bolje od pozorišnih komada i predstava pokazuje šta je u našem svetu dobro, a šta ne.

“Leptirić” posebnu pažnju posvećuje dečijim predstavama, naglašava direktorka ustanove Mila Lončar:

“Nekoliko puta godišnje vrtić obezbedi gostovanje glumaca i pozorišnih trupa, kako bi deca imala priliku da od najranijeg uzrasta neguju ljubav prema pozorišnoj umestnosti, a deca na taj način razvijaju slušnu pažnju i  kultivišu ukus. Pozorišne predstave za decu u vrtiću su svojevrsni vid edukacije i pravovremenog početka formiranja pozorišne publike.”   

Related posts

Leave a Comment