SEDMA UZASTOPNA POBEDA FK ŽELEZNIČAR

Nezadrživi fudbaleri Železničara nastavili su niz pobeda – sedam od sedam!

Zahvaljujuću fantastičnoj seriji rezultata – sedam pobeda u sedam utakmica – fudbaleri Železničara su se od danas izdvojili na liderskoj poziciji Zone Drina. Pred domaćom publikom „dizelka“ je savladala Drinu iz Ljubovije sa 2:0, dok je Sevojno ubedljivo poraženo u Lešnici, tako da Železničar sa utakmicom manje ima tri boda više od ekipe iz Zlatiborskog okruga i pet više od Osečine.

Po idealnim uslovima za igru, uvek neugodan protivnik iz Ljubovije sačuvao je mrežu u prvom poluvremenu, ali već na početku drugog dela igre mladi Luka Jovanović je postigao pogodak za veliku radost domaćih igrača i navijača. Na 2:0 povisio je Dragan Tomić u 73. minutu, što je ostao i konačan rezultat.

Šef stručnog štaba FK Železničar, Saša Đenisić je nakon današnje sedme uzastopne pobede rekao:

“Iza nas je jedna, ispostaviće se na kraju, jako teška utakmica, u kojoj je gost iz Ljubovije opravdao epitet uvek nezgodnog gosta na našem terenu, gde je poslednjih godina obično neporažen napuštao naš stadion. Na kraju, naša sasvim zasluzena pobeda, Možda je realan rezultat trebao da bude i značajno viši u našu korist, po broju prilika. U svakom slučaju jako bitna pobeda. Ovom prilikom bih želeo da pohvalim i da se zahvalim našim igračima, koji iz kola u kolo opravdaju poverenje koje im je pruženo. Verovatno smo u najdužem nizu pobeda u novijoj istoriji fudbalskog kluba, pošto je ovo danas bila 7. pobeda na isto toliko utakmica od početka sezone. Svakako veliki uspeh i podstrek za sve u klubu da nastavimo dalje do krajnjeg cilja, a to je plasman u Srpsku ligu. Želeo bih da se zahvalim i publici koja nas verno prati, kako na domaćem terenu, tako i na vrućim gostovanjima, sa njima je sve mnogo lakše.”

Ostali rezultati 8. kola: Borac Lešnica – Sevojno 4:0,  Savinac 1933 – Radnički 3:2, Osečina – Sloga (BB) 1:0, Polimlje – Ježevica 2:0 i Vojvoda SS (Draginje) – Rađevac 1:1.

Tabela: Železničar 21, Sevojno 18 bodova, Osečina 16, Radnički 13, Borac 11, Drina 11, Savinac 10, Sloga (BB) 10, Polimlje 9, Rađevac 7, Junior 6, Vojvoda Stepa Stepanović 4, Ježevica 2.

U 9. kolu Železničar gostuje Ježevici, poslednjem timu na tabeli, a slobodna je Drina iz Ljubovije.

Related posts

Leave a Comment