PROGRAM OBELEŽAVANJA DEČJE NEDELJE U LAJKOVAČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Srednja škola „17. septembar“ u Lajkovcu će tradicionalno obeležiti Dečju nedelju, koja ove godine nosi slogan: „Ja sam dete i imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!“, kroz program koji sadrži niz edukativnih i kreativnih aktivnosti.

U nedelji promocije i zaštite dečjih prava, koja će se u lajkovačkoj srednjoj školi obeležiti tokom predstojeće radne sednice od 7. do 11. oktobra, učenici će imati priliku da učestvuju u sledećim aktivnostima: izrada fotografija na temu „Ja sam dete i imam plan: tolerancija i ljubav svaki dan!“, prezentacija na temu jeseni u holu škole, uz izradu jesenje ikebane.

Učenici će se kroz aktivnost i čas „Kad smo bili đaci (deca)“ u školskoj biblioteci, upoznati sa autobiografijama i biografijama velikana Srbije. Takođe, u školskoj biblioteci održaće se predstavljanje turističkih sadržaja opštine Lajkovac, kroz predavanje direktorke Turističke organizacije Dušice Jovičić.

Planirane su posete učenika značajnim ustanovama i institucijama u lokalnoj zajednici – Gradskoj biblioteci „Radovan Beli Marković“, Predškolskoj ustanovi „Leptirić“ Lajkovac i Osnovnoj školi „Mile Dubljević“ Lajkovac. Gosti naše škole tokom Dečje nedelje biće predstavnici lokalne samouprave i socijalni partneri škole.

Učenici, predstavnici Učeničkog parlamenta obeležiće Svetski dan mentalnog zdravlja, kroz predavanje na temu „Mentalno zdravlje mladih – šta je to i zašto nam je važno?“.

Related posts

Leave a Comment