ZASEDA LOKALNI PARLAMENT

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je šestu po redu u aktuelnom sazivu  redovnu sednica lokalnog parlamenta za utorak, 8. oktobra s početkom u 10 sati.

Dnevni red predstojećeg zasedanja lokalnog parlamenta sadrži 11 tačaka, a centralna tačka prvog jesenjeg zasedanja je usvajanje Odluke o Drugom rebalansu budžeta za 2024. godinu.

DNEVNI RED:

Pored Odluke o drugom rebalansu budžeta opštine Lajkovac za 2024. godinu, koja je najvažnija tačka sednice, na dnevnom redu skupštinskog zasedanja je i Predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Lajkovac za prvih šest meseci ove godine.

Izmene i dopune, druge po redu, pretrpeće Poslovnik o radu Skupštine opštine Lajkovac.

Odborniciće se izjašnjavati o Godišnjem Programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriju opštine Lajkovac za 2024. godinu, Godišnjem Izveštaju o radu  PU ”Leptirić”  Lajkovac za radnu 2023/2024. godinu i Godišnjem Plana rada PU ”Leptirić” Lajkovac za radnu 2024/2025. godinu.

Izmene, treće po redu, pretrpeće Program uređivanja građinskog zemljišta opštine Lajkovac za 2024. godinu, kao i Program poslovanja JP ”Gradska čistoća” Lajkovac za 2024. godinu sa Programom korišćenja sredstava subvencija za 2024. godinu.

Na dnevnom redu je i Predlog Drugih izmena Kadrovskog plana u Opštinskoj upravi opštine Lajkovac i posebnim organizacijama Opštine Lajkovac za 2024. godinu.

Program o finansiranju troškova vantelesne oplodnje u 2024. godini biće izmenjen po drugi put, zbog neophodnosti opredeljivanja dodatnih sredstava za njegovu realizaciju.

Lokalni parlament na predstojećem zasedanju treba da se izjasni i o jednom kadrovskom rešenju,  Rešenju o davanju saglasnosti na imenovanje vršioca dužnosti dirktora Zajedničkog centra za socijalni rad ”Solidarnost” za opštine LJig, Lajkovac i Mionica.

Related posts

Leave a Comment