PROMENE U ŽENSKOM KOŠARKAŠKOM KLUBU ŽELEZNIČAR

U KK Železničar iz Lajkovca od ove sezone došlo je do određenih promena i nakon dugogodišnjeg rada sa ženskom seniorskom ekipom Nebojše Milovanovića na čelo seniorki, kao prvi trener postavljen je Dragan Savić, Lajkovčanin, dete kluba koje je prošlo sve mlađe kategorije i koji je nakon kratke epizode igranja košarke u Valjevu, vratio se u Lajkovac, počeo da se bavi trenerskim poslom i od ove sezone dobio šansu da sa klupe predvodi jedan mlad tim, koji ima visoke ambicije.

Dragan Savić se trenerskim poslom bavi četiri godine, prve trenerske korake napravio je u školi košarke u Jabučju, a od prošle godine radio je zajedno sa Nebojšom Milovanovićem.

Uz apel mladima da se bave sportom i poziv da dođu i počnu da treniraju košarku, govoreći o preseku trenutnog stanja i ambicijama kluba, Dragan Savić je rekao:

“Pre svega bih želeo da se zahvalim ljudima u klubu, posebno Nebojši Milovanoviću, sa kojim sam sarađivao i zajedno radio prošle sezone, što su mi ukazali poverenje i dali da vodim ovaj mlad tim. Naše seniorke kao i prošle sezone čine mlade igračice ponikle u našem klubu uz par starijih i iskusnih igračica, a tu pre svega mislim na kapitena ekipe Teodoru Branković. Što se tiče pojačanja, doveli smo na dvojnu registraciju igračicu iz Koraća, takođe mladu Anju Nikolić i očekujem dolazak još dve igračice iz Beograda do početka prvenstva. Sto se odlazaka tiče, napustila nas je Nevena Petrović, jedan pravi biser ovog kluba, koja je prešla u ekipu Mege iz Beograda, ali smo uz dogovor sa Megom dobili i nju na dvojnu registraciju, pa će nam i ona pomoći ove sezone u određenim utakmicama. Njoj bih i ovim putem pozeleo puno uspeha u daljoj karijeri, jer to dete je isključivo svojom velikom željom i upornošću zasluzilo mesto gde se sada i nalazi.

Što se tiče ambicija u sezoni koja nam dolazi, pre svega bih rekao da je od ove sezone odlučeno da liga bude jedinstvena, da se ne deli u dve grupe kao do sada, što će dovesti do toga da će biti više utakmica i par daljih gostovanja, konkretno mislim na Prijepolje, Novu Varoš, Rašku…ali nama su ambicije uvek najviše i cilj nam je razvoj i afirmacija mladih igračica. Liga broji 10 klubova od kojih dva prolaze na završni turnir, a zatim samo pobednik ide u viši rang takmicenja. Nas u prvom kolu 12/13 oktobra očekuje duel na domaćem parketu protiv ekipe Play off Užice i ovim putem pozivam publiku da ispuni tribine sale srednje skole i da podršku ovom mladom timu, a ja kao trener mogu da obećam veliku borbu i želju mojih igračica.

Takođe, za kraj bih pozvao svu decu iz Lajkovca da se upišu na košarku, da počnu da treniraju i pre svega da se bave sportom i druže sa svojim vršnjacima kroz sport!”

Related posts

Leave a Comment