NAJBOLJIM STUDENTIMA UPLAĆENE UVEĆANE STIPENDIJE

Povodom Dana opštine Lajkovac i septembarskih svečanosti, nakon sprovedene procedure, uplaćene su uvećane stipendije najboljim studentima sa područja opštine Lajkovac.

Pravo na uvećanu studentsku stipendiju za mesec jun tekuće školske godine, za studije I i II stepena u iznosu od 50.000 dinara ostvarili su: Stefan Grujičić iz Lajkovca, student prve godine Elkrotehničkog fakulteta u Beogradu sa prosekom ocena 9,50; Milica Pažinović iz Lajkovca, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu sa prosekom ocena 9,56 i Dragana Petković iz Nepričave, student četvrte godine Fakulteta političkih nauka u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,50.

Troje studenata sa područja opštine Lajkovac ostvarilo je navedeni visok prosek ocena u tekućoj školskoj godini.

Uplaćene uvećane junske stipendije najboljim studentima u iznosu od po 50.000 dinara sigurno će dobro doći studentima, a predstavljaju svakako i svojevrsnu satisfakciju od strane opštine Lajkovac za njihov uspeh.

Po obaveštenju Opštinske uprave opštine Lajkovac, pravo na uvećanu stipendiju studenti su ostvarili dostavljanjem potvrde o prvi put upisanoj godini studija, kao i potvrde o položenim svim ispitima u tekućoj školskoj godini, zaključno sa junskim ispitnim rokom i prosečnom ocenom.

Svi studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za studije I i II stepena, koji su korisnici studentske stipendije koje dodeljuje opština Lajkovac i koji su postigli prosečnu ocenu najmanje 9,50 u tekućoj školskoj godini, imali su mogućnost da ostvare pravo na uvećan iznos studentske stipendije.

Ovo je jedna u nizu mera stimulacije najboljih i organizovane brige o studentima na području opštine Lajkovac, sa željom i nadom da će se kao svršeni student vratiti u svoje mesto i doprineti njegovom napretku, razvoju i ukupnom prosperitetu.

Inače, iz budžetu opštine Lajkovac za studentske stipendije izdvojeno je ove godine 10 miliona dinara.

Related posts

Leave a Comment